RIG Umeå förlorade mot Nykvarn Ungdom

Nykvarn Ungdom vann efter avgörande i förlängningen mot RIG Umeå

Nykvarn Ungdoms väg till seger mot RIG Umeå borta i Allsvenskan norra herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 10-9 (5-4, 0-3, 4-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Oscar Janthe blev matchhjälte för Nykvarn Ungdom med sitt mål i förlängningen.

– En tuff förlust där jag tycker vi är värda mer än en poäng. Första perioden är en riktigt dålig av båda lagen där vi turas om att göra mål. I andra perioden tar vi över matchen och är effektiva när vi får lägerna. Tredje perioden är jämn med litet övertag för Nykvarn. Tycker dock vi bjuder på de två sista målen. I sudden har båda lagen chanser att avgöra, kommenterade RIG Umeås tränare John Edström.

Segern var Nykvarn Ungdoms fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde bortasegern i rad.

Nykvarn Ungdom var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-5.

I andra perioden var RIG Umeå starkast och gick från 5-5 till 7-5 genom mål av Otto Rylander och Sakarias Ulriksson. I tredje perioden var det i stället Nykvarn Ungdom som hade greppet. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter tre perioder var 9-9.

I förlängningen tog det 3.31 innan Nykvarn Ungdom också avgjorde till 9-10. Matchvinnare för bortalaget blev Oscar Janthe, på pass av Hampus Ahren.

Noterbart är att Hampus Ahren gjorde ett mål för Nykvarn Ungdom och totalt sex poäng, Oscar Janthe stod för fyra poäng, varav tre mål och Kevin Rigogiannis gjorde två mål och spelade fram till ett mål. Dessutom att RIG Umeås Sakarias Ulriksson gjorde fem mål.

RIG Umeå har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Nykvarn Ungdoms tredje uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, RIG Umeå på sjätte plats och Nykvarn Ungdom på tredje plats.

Lördag 7 januari möter RIG Umeå Bele Barkarby borta 13.15 och Nykvarn Ungdom möter Falun Utv hemma 14.00.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF