Thorengruppen vann mot Nacka Wallenstam
Montage
Matchrapport

Väntad seger för Thorengruppen som förlänger vinstsviten

ANNONS

Allt talade för seger för Thorengruppen, och så blev det också när vinstmaskinen mötte Nacka Wallenstam på hemmaplan. Efter segersiffrorna 7-0 (3-0, 1-0, 3-0) har nu Thorengruppen 14 raka segrar. Nacka Wallenstam har nio förluster i rad i Superligan SSL dam.

– Thorengruppen är ett bollstarkt lag och gör det väldigt svårt med rörelse och passningsspel för oss. Vi prövar att hänga på och någonstans hittar vi rätt i andra perioden, men vi lyckas inte med att göra mål. För att vinna matcher måste man göra mål, framförallt i en sådan här match så måste man sätta näst intill varje läge för att ha chansen. Vi tar med oss en riktigt stark andra period och satsar på 2023, kommenterade Nacka Wallenstams huvudtränare Charlotta Hjorth efter matchen.

Thorengruppens tränare Daniel Jernberg tyckte så här om matchen:

– Vi gör en habil insats mot Nacka. Första och tredje perioden är okej från vår sida, men i mittenakten är vi rent dåliga. Vi släpper in Nacka i matchen, men då räddar vår målvakt Stina Callerfjord oss. Nacka gör det svårt för oss med ett väldigt lågt försvarsspel genom hela matchen och är farliga med sina kontringar. Tre poäng in på kontot och ingen jättebra insats, men vi fortsätter att vinna och försvarsspelet var bra matchen igenom.

Sofia Joelsson gjorde tre mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Oona Kauppi 2, Cajsa Alm och Maja Viström.

Thorengruppen har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Nacka Wallenstam har fem förluster.

Det här betyder att Thorengruppen är kvar i serieledning, och Nacka Wallenstam stannar på 13:e plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Thorengruppen är IBF Falun. Lagen möts tisdag 20 december 18.30 i Guide Arena. Nacka Wallenstam tar sig an Kalmarsund hemma lördag 7 januari 16.00.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre Stort jubel när Thorengruppen säkrade seriesegern med vinst mot IBK Lund AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam

Den här artikeln handlar om: