Hagunda förlorade mot Kais Mora
Montage
Matchrapport

Tolv raka segrar för Kais Mora – efter 6-1 mot Hagunda

ANNONS

Kais Mora och Hagunda har två helt olika formkurvor. Kais Mora vann lördagens möte i IFU Arena Gibon och har därmed tolv raka segrar i Allsvenskan norra/östra dam. Hemmalaget Hagunda däremot har fyra raka förluster. Matchen slutade 1-6 (1-0, 0-3, 0-3).

– Vi gör en bra match mot ett bra lag, nu ska vi bara ta med detta när vi spelar mot andra sämre lag som vi bör besegra. Idag sätter vi inte de chanser vi ändå skapar, men jag tror vi kommer till nästa match stärkta av dagens insats, kommenterade Hagundas tränare Fredrik Axelsson.

Kais Moras assisterande tränare Lars-Olov Olsson tyckte så här om matchen:

– Blev en tuff match för oss på flera sätt, dels är Hagunda svåra att möta för de sliter verkligen på och har ett bra försvarsspel. Sen har vi de senaste veckorna varit kort på spelare på grund av av hög sjukfrånvaro, och så även idag, vilket har satt sina spår i vårt spel rent formmässigt. De som är på plats idag får en snarlik matchbild som senaste matchen, vi är inte alls på tå inledningsvis men får bättre tryck i spelet resterande del av matchen.

Hagunda tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Amanda Pernodd på pass av Ella Bergman. Kais Mora gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 1-0 till ledning med 1-3. Kais Mora fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Wilma Holmberg, Wilma Holmberg och Madeleine Larsson.

Wilma Holmberg gjorde tre mål för Kais Mora.

Hagunda har en oavgjord fyra förluster på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att Hagunda ligger kvar på åttonde och sista plats i tabellen, och Kais Mora på första plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 14 januari. Då möter Hagunda IBK Luleå i Kronanhallen 16.00. Kais Mora tar sig an Dalen hemma 18.00.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: