Lund Elit förlorade mot Västerås Rönnby

Starka Västerås Rönnby fortsätter vinna

Västerås Rönnby är svårslaget i Superligan SSL dam. Mot Lund Elit borta i Lerbäckshallen på lördagen blev det seger igen. Laget vann med 3-2 (0-0, 2-0, 1-2) och har nu fyra segrar i rad.

– Lund gör det bra defensivt och har en fantastisk målvakt, mixat med hårt arbetande lag. Vi lyckas lägga in ett ryck till 3-0 och vinner på det, kommenterade Västerås Rönnbys tränare Andreas Harnesk.

Lund Elits tränare Jörgen Hammer:

– En jämn match där Rönnby förvaltar sina lägen på ett bättre sätt än vi. Dem går upp till 3-0 i början av sista perioden, då vaknar vi och gör två mål sedan får vi ett power play där vi skapar en del, men sätter inte dit den. Sen följer en massa chanser de sista 5-6 minuterna, men vi sätter inte dit den och Rönnby kan åka hem med tre poäng, tyvärr.

Första perioden blev mållös. I andra perioden var Västerås Rönnby starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Camilla Lundin och Ellen Rännar. Det sista målet kom med 36 sekunder kvar av perioden. Västerås Rönnby ökade ledningen till 0-3 genom Saga Emtell efter 2.12 i tredje perioden.

Alexandra Ålund och Emelie Rosenqvist reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 2-3 kom inte Lund Elit.

Lund Elit har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Lund Elits fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Västerås Rönnbys andra uddamålsseger.

Det här betyder att Lund Elit är kvar på åttonde plats, och Västerås Rönnby stannar på tredje plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Lund Elit är Warberg. Lagen möts söndag 8 januari 16.00 i Sparbanken Wictory Center. Västerås Rönnby tar sig an Täby hemma lördag 7 januari 15.30.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama