Lindås Rasta vann mot Höllviken

Lindås Rasta vann efter avgörande i förlängningen mot Höllviken

Lindås Rastas väg till seger mot Höllviken hemma i Allsvenskan södra herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Lindås Rasta avgöra till 4-3 (2-0, 0-1, 1-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Miki Düring, som gjorde det avgörande målet 07 sekunder in i förlängningen.

– En jämn match som hade kunnat sluta åt vilket håll som helst. Vi är starka i de avgörande lägena och har jobbat oss till denna segern, tyckte Lindås Rastas tränare Daniel Calebsson, efter matchen.

Höllvikens tränare Stefan Prim tyckte så här om matchen:

– Tyvärr är vi segstartade återigen, hamnar i underläge efter första perioden och får jobba oss in i matchen. De sista två perioderna tycker jag vi dominerar den med stort bollinnehav. Tyvärr är vi lite trubbiga i avsluten och har inte dagen vi vill ha. Vi får ladda om för ny match imorgon och hoppas på en bättre insats.

Lindås Rasta startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Adam Torkelsson och Miki Düring. Efter 7.27 i andra perioden slog Robin Crantz till, framspelad av Joel Dahlberg och reducerade åt Höllviken. 2.33 in i tredje perioden slog Johannes Wilhelmsson till på pass av Axel Lindkvist och kvitterade.

Efter 3.50 slog Robin Crantz till ännu en gång framspelad av Ted Nivestam och gav Höllviken ledningen.

10.10 in i perioden nätade Lindås Rastas Miki Düring på nytt och kvitterade.

I förlängningen tog det sju sekunder innan Lindås Rasta också avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Miki Düring, framspelad av Martin Ojaniemi.

Lindås Rasta har en seger, två oavgjorda och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Höllviken har tre vinster och två förluster. Det här var Lindås Rastas andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Höllvikens fjärde uddamålsförlust.

Lindås Rasta ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Höllviken ligger på sjätte plats.

Nästa motstånd för Lindås Rasta är Karlstad. Lagen möts lördag 7 januari 15.00 i Colorama Arena. Höllviken tar sig an Karlstad borta söndag 18 december 13.00.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall