Nykvarn Ungdom förlorade mot Bele Barkarby IF

Stark seger för Bele Barkarby i toppmatchen mot Nykvarn Ungdom

Det var två topplag som möttes i Allsvenskan norra herr på tisdagen. Och det slutade med seger för bortalaget Bele Barkarby, som besegrade Nykvarn Ungdom med 6-5 (2-2, 0-0, 4-3).

Bele Barkarbys sportchef Glenn Wiman tyckte så här om matchen:

– En grym laginsats där alla verkligen gav allt i alla lägen. Återigen gör vi en topprestation mot ett topplag i serien och kanske är det säsongens bästa match idag. Även om hela laget ska hyllas efter den här matchen så måste jag ändå lyfta fram Tim Lundström som gör några helt avgörande räddningar i viktiga lägen och så klart Oscar Kristensen som med sina tre mål återigen kliver fram och visar hur bra han är och är idag den stora skillnaden mellan lagen! Nu njuter vi av det här ett par dagar men sedan laddar vi om för ny match mot Älvsjö på söndag.

Efter tre segrar i rad för Nykvarn Ungdom tog det stopp. Bele Barkarby tog i stället fjärde segern i rad.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

Matchen fortsatte att vara jämn i andra perioden. Perioden slutade 0-0 och resultatet var 2-2 efter två perioders spel.

I tredje perioden var det Bele Barkarby som var starkast. Laget vann perioden med 3-4 och matchen med 6-5.

Noterbart är att Bele Barkarbys Helmer Hernegran stod för tre poäng, varav ett mål, Oscar Kristensen gjorde tre mål och Melker Jakobsson hade tre assists. Dessutom att Nykvarn Ungdoms Kevin Rigogiannis gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Nykvarn Ungdom har tre vinster, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna. Det här var Bele Barkarbys tredje uddamålsseger.

För tabellens utseende betyder det här att Nykvarn Ungdom ligger på tredje plats medan Bele Barkarby har andraplatsen.

Nykvarn Ungdom tar sig an RIG Umeå i nästa match borta söndag 18 december 13.00. Bele Barkarby möter samma dag 17.30 Älvsjö borta.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för Linköping – efter 7-6 mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF