FBC Nyköping vann mot Ledberg

Nyköping vann toppmötet mot Ledberg med 5-2

Nyköping tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Ledberg i division 1 Mellersta herr på lördagen med 5-2 (0-1, 2-0, 3-1). En viktig seger i toppen av tabellen.

Segern var Nyköpings fjärde på de senaste fem matcherna.

Ledberg tog ledningen efter 7.48, genom Lukas Persson. Efter 52 sekunder i andra perioden slog Rabi Kahlaji till, framspelad av Jesper Engström och kvitterade för Nyköping.

Gabriel Holmsell gjorde dessutom 2-1 efter 15.23 på pass av Pontus Eriksson. Nyköping stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 2-1 till 5-1 på bara 7.45.

Joel Ronnemo reducerade förvisso, men närmare än 5-2 kom inte Ledberg. Nyköping tog därmed en stabil seger.

Noterbart är att Nyköpings Gabriel Holmsell stod för två mål och ett assist.

Nyköping har fyra segrar och en oavgjord på de senaste fem matcherna, medan Ledberg har tre vinster och två förluster.

Nyköping ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Ledberg ligger på femte plats.

Söndag 18 december 17.00 spelar Nyköping borta mot Solfjäderstaden. Ledberg möter Åby borta i Åby Arena lördag 17 december 14.00.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla RA19 vände underläge till seger