Storvreta-Kalmarsund 5-2
Bilder: Expressen
SSL Herr

Hårda kritiken: "Sveriges sämsta domarpar"

ANNONS

"Han kastar sig över sargen typ 25 gånger" - stor ilska i Kalmarsund efter förlusten mot Storvreta.

Ställningen var 1-1 i toppmötet mellan Storvreta och Kalmarsund i början av tredje perioden när det avgörande rycket kom. Storvreta gjorde 2-1 i powerplay, när Kevin Björkström hade fått en utvisning efter duell med Albin Sjögren, och i samband med målet drog Kalmarsunds tränare Adam Kallenberg på sig en utvisning för protest mot domslut. Nytt powerplay för de rödklädda och det ledde snabbt till 3-1 på tavlan.

Storvreta kunde sedan spela på sin ledning och vann till slut med 5-2.

Kalmarsunds landslagsforward Kevin Haglund skyllde förlusten på domarna efteråt, i Expressens sändning, och gick så långt som att påstå att det var Sveriges sämsta domarpar som dömde matchen.

– Fruktansvärt. Aldrig varit med om något liknande. Jag är i total chock. Det är klart att vi gnäller, mitt slag är fair, och Adam klappar händerna åt dem. Vill de synas så mycket… jag vet inte om de ska byta sport? Domarna ska inte synas så här jävla mycket som de gör idag. Albin Sjögren kastar sig över sargen typ 25 gånger och får en tvåa med sig, jag vet inte vad jag ska säga. Det var nog tur att det inte var en minut till i den här matchen, för då hade det hänt grejer, säger Haglund i Expressens sändning och fortsätter:

– Det fanns inte så mycket som vi kunde ha gjort annorlunda. Vi gjorde en väldigt fin match. Vi hade kunnat göra några fler mål men Måns (Parsjö) gör en jättefin match i kassen. Sedan är det vi mot domarna. Vi kommer åka hem och känna att vi gjort en riktigt bra bortamatch, vi borde ha gjort fler mål, men i övrigt… domarna är värdelösa.

Storvretas Albin Sjögren fick försvara sig angående påståendet att han skulle ha fallit för lätt många gånger.

– Jag är väl nöjd (med domarinsatsen). Nej, men de skulle kanske ha haft med sig någon, men jag tycker att… han slänger ut ett ben på mig som gör att jag inte kommer förbi, så det är väl inget att snacka om. Sedan att jag slänger mig mycket, jag väger ganska lite och de trycker mig hårt, då faller man också, säger Sjögren.

Se highlights i klippet här:

Du kanske även vill läsa:
Storvreta vann toppmötet mot Kalmarsund med 5-2
Storvreta vann toppmötet mot Kalmarsund med 5-2
Den här artikeln handlar om: