Foto: Matts Lindqvist
Herrsexan

Möt laget som tagit 0 poäng i Herr6an

ANNONS

Södra Trögd har inte haft marginalerna med sig på sin sida så här långt under säsongen men till helgen kan det vankas segerskumpa.

Tidigare idag publicerade vi en lista på alla seniorlag som tagit noll poäng den här säsongen och kallade listan lite skämtsamt för Sveriges sämsta lag, poängmässigt. Något som fick Södra Trögds IK:s tränare Jimmy Lindell att bli irriterad. 

Enköpingslaget som ligger fyra på listan med en målskillnad på -72 efter sju spelade matcher hörde av sig till redaktionen och ville istället att man skulle toppa listan. 

– Vill och vill vet jag inte, men vi ligger i lägsta serien i distriktet och ligger tvärsist så vi kanske borde toppa listan. Ingen i laget vill förlora varje match och vissa kan allt bli rätt så sura när det går dåligt men alla i laget vill lyfta föreningen och se till så att vi inte ens är med på listan framöver. Nu är det bara uppåt som gäller, säger Lindell till Innebandymagazinet med ett stort skratt. 

Etta på vår lista var istället Söderköpings IBK som huserar i Dam2an och hade en målskillnad på -108. Vi hade inte tagit hänsyn till vilken division lagen spelade i utan rankade enbart de 42 lagen som inte tagit ett enda poäng hittills under säsongen efter målskillnad. Så visst har Lindell en poäng i att om man spelar i Herr6an och tagit noll poäng så borde man ligga före ett lag i division 2. Men som tröst får han istället berätta om vilka Södra Trögds IK är. 

– Södra Trögd är en förening som bildades 1958 genom en ihopslagning av flera mindre föreningar. Vi har vår hemmaplan i Lillkyrka cirka en mil utanför Enköping. Fotboll är den största sporten i föreningen. Lite osäker på hur länge föreningen hållit på med innebandy då jag själv började som spelare i laget för cirka två år sen. Vi är ett lag som spelar för att ha kul och hålla igång. Det är stort åldersspann på spelarna och innebandykunskaperna varierar stort från spelare till spelare. 

Det finns bara tre Herr6an-serier i landet där två av dem tillhör Uppland, där Södra Trögds spelar och en i Västsvenska. Södra Trögd har spelat sju matcher och snittresultatet så här långt är 2-10. 

– Mycket handlar om att vi inte håller en jämn nivå under 60 minuter och att vi gör för många enkla misstag som straffar sig. När säsongen startade var vi osäkra på om vi skulle få ihop ett lag då vi var i snitt åtta man på träningarna. Vilket gjorde att vi fått fokusera på att jaga spelare än att få ihop ett grundspel. Men nu har vi fått ihop ett stabilt lag som ska kunna plocka några poäng så jag ser positivt på framtiden.

Vad kan du som tränare göra och vad måste laget ändra för att ni ska bli bättre och börja plocka lite poäng?

– Mycket tror jag handlar om att ingjuta självförtroende i grabbarna och att inse att vi har mycket arbete framför oss för att kunna konkurrera med de andra lagen. Vi har gjort bra prestationer med tanke på de förutsättningar vi haft. Men vi måste som lag bli mer trygga med boll och våga vila med bollen i laget. Vi blir väldigt ofta för stressade och ser bara motståndarnas målbur i huvudet. 

Vad skulle hända om ni gudbevars håller i sviten och tar noll poäng i Herr6an, får ni spela kvar då eller blir ni nedflyttade till Korpen?

– Haha, ja det får vi göra. Vi har kommit sist några säsonger i rad nu. Förra säsongen kom vi sist men då lyckades vi i alla fall ta tre poäng. Hoppas på några fler denna säsong.

Redan till helgen har faktiskt Lindell och hans manskap chansen att ta första trepoängaren och slippa att hamna på sådana här listor i framtiden. Då möter man Björklinge BK U som bara tagit tre poäng så här långt.

– Vi har haft bra fart på träningarna i veckan och ser fram emot matchen. Hoppas på en jämn och spännande match. Fokus för oss kan inte vara resultatet dock utan vi får se framgångar i det lilla just nu. Vi ska jobba stenhårt och hålla vårt grundspel matchen igenom. Då är jag nöjd i dagsläget.  


Nytt drömmål av Gabriel Kohonen


 

Den här artikeln handlar om: