Svenska Cupen

Highlights: Kalmarsund-Jönköping 9-7

Se alla målen från kvartsfinalen mellan Kalmarsund och Jönköping i Svenska Cupen.

Kalmarsund gick upp till en 2-0 ledning efter 15 minuters spel och sedan höll man Jönköping på en armlängds avstånd resten av matchen. Jönköping klamrade sig fast som en igel men de kom aldrig närmare än ett måls underläge. I mitten av tredje perioden gick Kalmarsund upp till en 8-4 ledning och då kändes det avgjort men Jönköping vägrade att ge sig och reducerade två gånger om. Men till slut blev Kalmarsund för starka och vann med 9-7.

Nyförvärvet från Lillån Martin Rönnklint gjorde mest poäng i Kalmarsund med 2+2 och i Jönköping hittar vi också två fyrapoängare i Fredrik Bäckman och Oscar Rohlin. Det var för övrigt Bäckmans första hattrick i Jönköpingströjan.

Kalmarsund är nu klara för semifinal efter att ha vunnit första mötet med 6-3 och dagens med 9-7. I semifinalen väntar vinnaren mellan Pixbo och Växjö. Den matchen spelas imorgon och där leder Växjö med 1-0 i matcher.

(Fredrik Bäckman)

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Storvreta vann och avgjorde matchserien Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK