Foto: Magnus C Lydahl och Marcus Vilson
Allsvenskan (Herr)

Alla highlights från Herrallsvenskan med tränarkommentarer

ANNONS

Se alla 138 mål från helgens omgång av Herrallsvenskan och läs om tränarens totalsågning av lagets insats.

Det spelades 11 matcher i Herrallsvenskan i helgen och nedan hittar du Highlights från alla matcher och tränarnas kommentarer. Luta dig tillbaka och njut av 138 mål från norr till söder.

NORRA

Tullinge-Djurgården 5-7

 

Visby-Sirius 7-2

– Vi vinner rättvist mot ett Sirius som inte kommer upp i nivå. Skulle vi tagit tillvara på alla våra målchanser så hade vi vunnit med klarare siffror, kommenterade Visbys tränare Joakim Bandholtz.

Hudik/Björkberg-Falun U 5-7

Falun Utvs tränare Adam Fernqvist tyckte så här om matchen:

– En relativt jämn match i två perioder. I tredje perioden tog vi kommandot och fick utdelningen vi förtjänade.

Nykvarn-Salem 12-3

 

Bele Barkarby-Strängnäs 10-3

– Taktiskt en grym insats där vi stänger ner Strängnäs offensiv fullständigt och de skapar i princip ingenting i spel 5 mot 5 mot oss. Målmässigt jämnt i två perioder men vi har bra tålamod och när vi går från 5-3 till 8-3 på tre minuter i mitten av sista perioden är ju matchen avgjord. Måste framförallt lyfta vår förstakedja med Madani, Kristensen och Hernegran som är sanslöst bra i den här matchen och tillsammans gör åtta av de tio målen, kommenterade Bele Barkarbys sportchef Glenn Wiman.

RIG Umeå-Älvsjö 12-5

– Vi kommer in i matchen med mycket energi redan från start. Vinster spelet under första perioden och tar välförtjänt ledningen. I andra perioden måste Älvsjö chansa lite mer och vi får möjligheten att spela på deras misstag vilket vi gör bra. En stabil insats över 60 minuter, bra försvarspel och effektiva spelvändningar la grunden för segern, tyckte RIG Umeås tränare John Edström, efter matchen.

Älvsjös tränare Danne Bron Sundbom om matchen:

– Det finns inget annat att säga om än att vi är totalt utspelade tills matchen är helt över för vår del. Vi spelar för oss själva och stjälper allt som oftast medspelarna i byte efter byte under två perioder. Resultatet och själva förlusten gör mig inte orolig men inställningen och vårt generella agerande måste förändras annars kommer vi få titta åt fel håll i tabellen.


SÖDRA

Hovslätt-Lindås 9-8

Lindås Rastas tränare Daniel Calebsson tyckte så här om matchen:

– En sjukt bitter förlust. Vi sätter vår matchplan och gör en bra insats. Tyvärr är det ju inte värt något när man förlorar.

 

Partille-Malmö 13-5

– Kul att få studsa tillbaka efter vår genomklappning senast. Bra och stabil genomförd match från start till mål av oss. Sen har Malmö det tungt just nu, tror de kan mycket bättre. Men idag var det klasskillnad, kommenterade Partilles tränare Ricard Carlsson.

Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson om matchen:

– Vi förlorar matchen i den andra perioden när vi ger bort för många enkla mål.

Lerum-Fagerhult Habo 5-3

– Äntligen är känslan, tre riktigt sköna och välförtjänta poäng. Vi gör återigen en solid och bra defensiv match och fortsätter skapa lägen framåt. Skönt med islossning för Victor Johansson också, kommenterade FBC Lerums tränare Anton Olofsson.

Lillån-Warberg 4-5 sd

– En jämn kamp. Vi har lite mer boll än Warberg men Warberg kom till farligare chanser i deras omställningar. Tillfälligheter avgjorde idag, kommenterade Lillåns tränare Anton Drake efter matchen.

Warbergs tränare Johan Astbrant tyckte så här om matchen:

– Tycker vi får en fin start där vi kunde gjort det bättre och förvaltat 2-0 på ett bättre sätt. Vi får ett power play i slutet av matchen där vi borde ha avgjort. Tredje gången gillt så plockar vi hem två som borde varit tre välförtjänta poäng.

Lund-Skoghall 5-3

 

 

Den här artikeln handlar om: