Jönköpings IK förlorade mot Växjö IBK

Växjö ny serieledare efter seger mot Jönköping

Växjö slog Jönköping borta med 10-3 (1-0, 4-0, 5-3) och är ny serieledare i Superligan SSL herr efter nio spelade matcher, en poäng före Falun. Jönköping ligger på tolfte plats i tabellen.

Växjös tränare Johan Schönbäck:

– Vi inleder med en avvaktande period men får bra utdelning i andra. I tredje perioden är det kanske lite sparlåga på och det kan man alltid diskutera, men samtidigt är det väldigt många matcher just nu och kanske kan det vara en bra investering.

Segern var Växjös åttonde på de senaste nio matcherna.

Växjö tog ledningen efter 4.05, genom Ludwig Persson framspelad av Jesper Sankell. Efter 12.34 i andra perioden nätade Felix Göthberg, och gjorde 0-3.

André Andersson gjorde dessutom 0-4 efter 18.00 på pass av Manuel Maurer.

Tommy Bolin gjorde dessutom 0-5 efter 18.40 på pass av Niklas Ramirez. 2.56 in i tredje perioden slog Jesper Sankell till framspelad av Manuel Maurer och ökade ledningen.

4.53 in i perioden nätade Jönköpings Simon Hult framspelad av Melker Hemmingberg och reducerade.

Efter 5.17 slog André Andersson till åter igen och ökade ledningen för Växjö.

Efter 8.13 nätade Noah Johansson på pass av Hannes Nyström och reducerade åt Jönköping.

Jönköping reducerade igen 13.33 in i perioden genom Fredrik Bäckman. Men mer än så orkade laget inte med.

Efter 16.37 gjorde Manuel Maurer mål på pass av Samuel Folkesson Algman och ökade ledningen för Växjö.

Växjö ökade ledningen till 3-9 med 03.00 kvar att spela ännu en gång genom André Andersson på pass av Marcus Ekengren.

Växjö punkterade matchen med ett 3-10-mål med nio sekunder kvar att spela på nytt genom André Andersson. Det fastställde slutresultatet till 3-10.

Jönköping har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna.

Jönköping tar sig an Mullsjö i nästa match hemma lördag 3 december 18.00. Växjö möter samma dag 15.00 Pixbo hemma.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö