Sundsvalls IBF förlorade mot IBK Dalen

Storseger för Dalen borta mot Sundsvalls IBF

Dalen hade en riktig målfest när man besegrade Sundsvalls IBF borta i Sundsvalls Sporthall i Allsvenskan norra/östra dam. Dalen vann med hela 9-2 (3-2, 3-0, 3-0).

– Första perioden är bra från vår sida där vi jobbar både rätt och hårt i försvaret och skapar dessutom flera riktigt bra chanser framåt utöver målen. I andra perioden börjar vi däremot tveka lite mer både med och utan boll och då märks det att vi möter seriens bästa lag som utnyttjar det direkt, tyckte Sundsvalls IBF:s tränare Oskar Lund, efter matchen.

Dalens tränare Caroline Stattin tyckte så här om matchen:

– En stabil match från vår sida där vi startar matchen bra med högt tempo och fint spel. Sundsvall skapar sina lägen genom några bra spelvändningar. Annars har vi mycket boll matchen igenom och skapar många lägen framåt. Skönt med en 9-2-seger med bud på fler mål framåt.

Därmed har Dalen vunnit nio matcher i rad.

Dalen tog ledningen efter 2.21, genom Emma Sarkkinen på pass av Hanna Kristoffersson.

Laget ökade ledningen till 0-2 snabbt. Efter 3.14 gjorde Lina Nyby mål framspelad av Elin Björke.

Efter 9.08 i första perioden slog Olivia Isaksson till, på pass av Saga Karlsson och reducerade åt Sundsvalls IBF.

Dalen ökade också ledningen till 1-3 efter 14.30, genom Ida Hansson framspelad av Hanna Kristoffersson.

Sundsvalls IBF:s Ronja Grönvold gjorde 2-3 efter 19.26 framspelad av Milla Lundberg. Efter 6.18 i andra perioden nätade Lisa Ehlin, framspelad av Lina Nyby och gjorde 2-4.

Hanna Kristoffersson gjorde dessutom 2-5 efter 18.52 på pass av Emma Sarkkinen.

Linnéa Bäckström gjorde dessutom 2-6 efter 19.25 på pass av Hanna Kristoffersson. 5.03 in i tredje perioden slog Victoria Ström till framspelad av Hanna Berglund och ökade ledningen.

Efter 5.25 slog Julia Olsson till framspelad av Lisa Sjölund och ökade ledningen för Dalen.

Efter 15.16 nätade Hanna Kristoffersson på nytt på pass av Linnéa Bäckström och ökade ledningen för Dalen. 2-9-målet blev matchens sista.

Sundsvalls IBF har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Sundsvalls IBF på femte plats och Dalen i serieledning.

Sundsvalls IBF tar sig an IBK Luleå i nästa match borta söndag 4 december 13.00. Dalen möter Klockarbergets BK borta lördag 3 december 14.00.

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen