Gävle GIK förlorade mot Storvreta

Sjätte raka för Storvreta efter seger mot Gävle GIK

Formen är riktigt bra just nu för Storvreta. På söndagen kom sjätte raka segern i Superligan SSL herr, 9-1 (3-0, 3-0, 3-1), borta mot Gävle GIK. Det innebär att Gävle GIK åkte på nionde raka förlusten.

Storvretas tränare Mika Kohonen tyckte till om matchen:

– Stabil bortamatch från oss där vi kontrollerade matchen från början till slut. Bara ett insläppt mål glädjer. Nu blickar vi mot Nykvarn.

Storvreta tog ledningen efter 4.20, genom Tobias Gustafsson på pass av Albin Sjögren.

Laget ökade också ledningen till 0-2 efter 10.14, åter igen genom Tobias Gustafsson framspelad av Rasmus Sundstedt.

Storvreta ökade också ledningen till 0-3 alldeles i slutsekunderna av första perioden genom Filip Eriksson framspelad av Rasmus Sundstedt. Efter 5.59 i andra perioden slog Albin Sjögren till, på pass av Tobias Gustafsson och gjorde 0-4.

Simon Götz gjorde dessutom 0-5 efter 11.01 framspelad av Albin Sjögren.

Andreas Stefansson gjorde dessutom 0-6 efter 17.13 på pass av Måns Parsjö. 2.36 in i tredje perioden slog Alexander Lind till framspelad av Alexander Rudd och reducerade. Fler mål än så blev det inte för Gävle GIK.

4.53 in i perioden nätade Storvretas Filip Eriksson på nytt framspelad av Tobias Gustafsson och ökade ledningen.

Efter 6.58 nätade Rasmus Andersson på pass av Emrick Wiggur och ökade ledningen för Storvreta.

Efter 7.28 nätade Fredrik Lindholm framspelad av Tobias Gustafsson och ökade ledningen för Storvreta. 1-9-målet blev matchens sista.

Gävle GIK har fem förluster på de senaste fem matcherna.

Resultatet innebär att Gävle GIK ligger kvar på 14:e och sista plats och Storvreta på tredje plats i tabellen.

Gävle GIK tar sig an Linköping i nästa match borta lördag 3 december 17.00. Storvreta möter Helsingborg borta söndag 4 december 15.00.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö