Partille vann mot Malmö FBC

Partille utklassade Malmö FBC på hemmaplan

Partille dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Malmö FBC i Allsvenskan södra herr med hela 13-5 (2-1, 7-1, 4-3).

– Kul att få studsa tillbaka efter vår genomklappning senast. Bra och stabil genomförd match från start till mål av oss. Sen har Malmö det tungt just nu, tror de kan mycket bättre. Men idag var det klasskillnad, kommenterade Partilles tränare Ricard Carlsson.

Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson om matchen:

– Vi förlorar matchen i den andra perioden när vi ger bort för många enkla mål.

Laget ökade ledningen till 2-0 efter 14.21, genom Patrik Malmström framspelad av Rikard Eriksson.

Efter 18.10 i första perioden nätade Axel Rasmusson, framspelad av Kim Clemedtson och reducerade åt Malmö FBC. Efter 51 sekunder i andra perioden slog Jacob Holm till, på pass av Patrik Malmström och gjorde 3-1.

Patrik Malmström gjorde dessutom 4-1 efter 2.00 framspelad av Rikard Eriksson.

Tim Svan gjorde dessutom 5-1 efter 6.34 på pass av Rikard Eriksson.

Tim Svan gjorde dessutom 6-1 efter 8.08 på pass av Linus Gustafsson.

Jacob Holm gjorde dessutom 7-1 efter 8.27 framspelad av Patrik Malmström.

Malmö FBC:s Tobias Tjörnestam gjorde 7-2 efter 11.53 på pass av Robin Karlsson.

Partilles Rikard Eriksson gjorde 8-2 efter 12.51 framspelad av Patrik Malmström.

Partille ökade också ledningen till 9-2 alldeles i slutsekunderna av perioden på nytt genom Patrik Malmström på pass av Rikard Eriksson. 55 sekunder in i tredje perioden nätade Partilles Rikard Eriksson åter igen framspelad av Patrik Malmström och ökade ledningen.

Efter 1.23 slog Erik Ström till på pass av Hjalmar Lingheimer och ökade ledningen för Partille.

1.53 in i perioden slog Simon Lindblad till på pass av Kim Clemedtson och reducerade.

Efter 8.34 nätade Alexander Eriksson och ökade ledningen för Partille.

Efter 11.35 nätade Tobias Tjörnestam ännu en gång framspelad av Simon Lindblad och reducerade åt Malmö FBC.

Malmö FBC reducerade igen 14.17 in i perioden genom Kim Clemedtson på pass av Jacob Carleson. Mer än så blev det dock inte för Malmö FBC.

Partille punkterade matchen med ett 13-5-mål med 37 sekunder kvar att spela genom Jonatan Törn framspelad av Linus Gustafsson. 13-5-målet blev matchens sista.

Partille har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Malmö FBC har fem förluster.

För Partille gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Malmö FBC är på tolfte och sista plats.

I nästa omgång har Partille Höllviken borta i Halörhallen, lördag 10 december 15.00. Malmö FBC spelar borta mot Lund Elit lördag 3 december 13.00.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Revansch och tre poäng för Lillån IBK Partille tog revansch på Strängnäs Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona