Linköping FBC vann mot IBF Västerås

Linköping vann mot IBF Västerås – trots underläge

Inför sista perioden var IBF Västerås i ledningen med 3-2 i Linköpings Sporthall. Men Linköping vände och vann. Till slut blev det 8-3 i matchen i division 1 Mellersta herr.

– Två oerhört trötta perioder från vår sida, men sedan tog sig killarna samman i sista perioden och gjorde jobbet och då kom också utdelningen, kommenterade Linköpings tränare Marcus Johansson efter matchen.

IBF Västerås tränare Jonathan Eriksson om matchen:

– Vi har taktpinnen i två perioder, men lämnar över den till Linköping i period tre i samband med att vi slutar spela för varandra. Vi tar några dumma beslut som straffar oss hårt och därefter orkar vi inte resa oss.

Segern var Linköpings fjärde på de senaste fem matcherna.

Linköping tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Albin Kalmelid på pass av Jack Linderson.

IBF Västerås kvitterade till 1-1 efter 11.59, genom Linus Mild framspelad av Carl Rejdemark.

Linköping tog ledningen på nytt efter 18.21, genom Eric Davidsson på pass av Filip Serrander. Efter 9.06 i andra perioden nätade Jacob Phalm, på pass av Daniel Axén och kvitterade för IBF Västerås.

Simon Wesslund gjorde dessutom 2-3 efter 10.23 framspelad av William Sjöqvist. 3.43 in i tredje perioden slog Tom Carlsson till och kvitterade.

Efter 8.48 slog Jack Linderson till på pass av Marcus Burman och gav Linköping ledningen.

Efter 9.36 gjorde Wilhelm Ahnlund mål framspelad av Marcus Burman och ökade ledningen för Linköping.

Efter 12.30 fick Samuel Dahlberg Demir in pucken på pass av Felix Sunell och ökade ledningen för Linköping.

13.02 in i perioden nätade Linköpings Jacob Ammenberg framspelad av Albin Kalmelid och ökade ledningen.

Efter 14.25 nätade Felix Sunell på pass av Niclas Jakauby och ökade ledningen för Linköping. Det fastställde slutresultatet till 8-3.

Linköping har fyra segrar och en oavgjord på de senaste fem matcherna, medan IBF Västerås har två vinster och tre förluster.

I tabellen innebär det här att Linköping nu ligger på sjätte plats. IBF Västerås är på åttonde plats.

I nästa omgång har Linköping Åby borta i Åby Arena, lördag 3 december 14.00. IBF Västerås spelar hemma mot Berg söndag 4 december 16.00.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla