Highlights

Highlights: Nacka-Pixbo Wallenstam 5-8

Se höjdpunkterna från SSL-mötet mellan Nacka och Pixbo Wallenstam.

Pixbo hade aldrig förlorat mot Nacka inför matchen och den sviten är uppe i tio raka trepoängare mot Stockholmarna efter dagens möte. Pixbo inledde bäst och gick upp till en 5-1 ledning innan hemmalaget vaknade till liv och hämtade ikapp till 4-5. Sedan hade man ett ypperligt läge att kvittera i powerplay i slutet på andra perioden men istället gjorde Pixbo ett psykologiskt viktigt mål med en sekund kvar av andra perioden efter att man precis blivit fulltaliga. Nacka reducera en gång till i början på tredje perioden men sedan kunde Pixbo stänga ner matchen med två ytterligare mål.

Pixbo ligger kvar på andraplatsen i tabellen med hela nio poäng ner till Rönnby å tredjeplats. Detta var Nackas sjätte raka förlust och den negativa sviten har gjort att Nacka stupat från slutspelsplats enda ner till tolfte plats med endast två poäng ner till nedflyttningsplats.

Pixbo Wallenstams tränare Jonas Gustafsson tyckte så här om matchen:

– En match med högt tempo där vår förstaperiod är påkopplad och även om vi gör tre mål så är vi väldigt ineffektiva. Vi får två tidiga mål i andra perioden men resten av perioden är slarvig från vår sida, samtligt som Nacka går vinnande i många dueller. Vi avslutar matchen mer kontrollerat och får åka buss hem med matlåda och tre poäng.

Målvakt - Ut20:00 Linnea Wall

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora