Highlights

Highlights: Jönköping-Växjö 3-10

Se höjdpunkterna från SSL-mötet mellan Jönköping och Växjö.

Växjö inledde starkast och gick upp till en 6-0 ledning och det tog nästan 45 minuter innan Jönköping fick hål på Viktor Kastengren i Växjömålet. Men Växjö var det starkaste laget i smålandsderbyt och kunde vinna klart med 10-3.

André Andersson gick i bräschen för segern med fyra mål och Jesper Sankell och Manuel Maurer hade också ett par fingrar med i spelet med tre poäng vardera. Ingen spelare i JIK gjorde mer än ett poäng men glädjande för Jönköping så har nyförvärven från Lerum börjat hitta målet och Fredrik Bäckman och Noah Johansson stod för varsitt mål.

Domaren Håkan Söderman nådde en ny milstolpe när han blev den andra domaren genom tiderna att döma 500 SSL-matcher, kollegan Glenn Boström är den första. Läs Innebandymagazinets intervju med Söderman inför milstolpen här. Jönköpings tränare Emil Stille var dock inte så nöjd med domarparets insats i jubileumsmatchen när han försökte analysera matchen i SportExpressens sändning.

– I tredje perioden bestämmer sig Glenn och Håkan att fira sitt jubileum med att ta åt alla håll för båda och det blir knapp fem mot fem, det spelar ingen roll så men det blir svårt att analysera då. Vi förlorade mot ett bättre lag och det är inte där det avgörs. Sista går inte att analysera så mycket för det var duell utvisning och duell utvisning, nä de firade jubileum och då är det så.

Totalt delades det ut fyra utvisningar och båda lagen fick dessutom två straffar var i sista perioden.

Målvakt - Ut20:00 Viktor Kastengren

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö