Warberg vann mot Sirius

Formstarka Warberg tog ännu en seger

Warberg är nu inne i en stark period i Superligan SSL dam. När laget mötte Sirius hemma i Sparbanken Wictory Center på söndagen kom tredje raka segern. Laget vann med 7-5 (2-2, 3-2, 2-1), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

– Jag tycker vi gör en ganska bra match återigen. Idag är vi klart bättre med bollen än vi varit på ett tag vilket var positivt. Sirius är ett fysiskt starkt lag med flera spetsspelare så det var en tuff match. Men tycker att vi vinner för vi är lite bättre i det offensiva spelet och jobbar överlag lite hårdare, kommenterade Warbergs tränare Andreas Burman.

Sirius tog ledningen efter en minut, genom Klara Molin.

Warberg kvitterade till 1-1 efter 7.45, genom Emma Thorsson på pass av Andrea Envall.

Sirius tog ledningen på nytt efter 8.42, genom Amanda Ljunggren framspelad av Virve Bjerkefeldt.

Warberg kvitterade till 2-2 efter 14.06, genom Amanda Ahola på pass av Andrea Envall. Efter 5.55 i andra perioden slog Ida Sundberg till, på pass av Amanda Karlsson och kvitterade för Warberg.

Amanda Svanström gjorde dessutom 4-3 efter 12.41 framspelad av Stina Johansson.

Sirius Klara Molin gjorde 4-4 efter 17.57 framspelad av Amanda Ljunggren.

Warbergs Malin Andersson gjorde 5-4 efter 19.11 på pass av Ida Hawerman. 16.43 in i tredje perioden slog Ida Sundberg till åter igen framspelad av Emma Thorsson och ökade ledningen.

Sirius reducerade till 6-5 med 01.41 kvar att spela genom Jonna Vuontisvaara på pass av Virve Bjerkefeldt. Fler mål än så blev det inte för Sirius.

Warberg punkterade matchen med ett 7-5-mål med sex sekunder kvar att spela genom Sandra Hawerman framspelad av Ida Hawerman. 7-5-målet blev matchens sista.

Warberg har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Sirius har en vinst och fyra förluster.

Det här betyder att Warberg ligger på tionde plats i tabellen, och Sirius är på 13:e plats.

I nästa omgång har Warberg IBF Falun borta i Guide Arena, söndag 4 december 18.00. Sirius spelar hemma mot Täby fredag 2 december 18.30.

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg IBF Falun vann efter avgörande i tredje perioden mot Warberg