Västerås IBS vann mot Lockerud/Mariestad
Montage
Matchrapport

Stark seger för Västerås IBS i toppmatchen mot Lockerud/Mariestad

ANNONS

Det var två topplag som möttes i Allsvenskan västra/södra dam på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Västerås IBS, som besegrade Lockerud/Mariestad med 3-1 (1-0, 2-0, 0-1) i tidiga seriefinalen.

– Idag har vi en liten seriefinal mot Lockerud som inför matchen är två poäng efter oss och andra i serien. Vi gör en stabil insats utan att komma upp i den nivå som vi har visat i andra matcher i år. Det är dock en stor styrka som lag att kunna vinna matcher utan att nå upp till den potential som laget har och visat upp i vissa matcher i år. Utifrån det är vi mycket nöjda med tre poäng i detta fall mot serietvåan Lockerud, kommenterade Västerås IBS:s tränare Per-Inge Hellman efter matchen.

Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson tyckte så här om matchen:

– Vi gör på många sätt en väldigt bra bortamatch mot ett bra Västerås. Jag tycker vi efter en lite svagare inledning av första perioden tar över mer och mer och har bra med chanser genom hela matchen att göra mål på men tyvärr får vi inte till det där sista för att kunna åka hem med poäng idag.

Efter sex segrar i rad för Lockerud/Mariestad tog det stopp. Västerås IBS tog i stället sjätte segern i rad.

Efter 8.08 i andra perioden nätade Sara Juhlin, framspelad av Daniella Eales och gjorde 2-0.

Izabell Rydell gjorde dessutom 3-0 efter 16.36.

Västerås IBS har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Lockerud/Mariestad har fyra vinster och en förlust.

Lockerud/Mariestads nya tabellposition är tredje plats, medan Västerås IBS leder serien.

Söndag 4 december 13.00 spelar Västerås IBS hemma mot Bergs IK. Lockerud/Mariestad möter Telge SIBK hemma i ICA-kvantum hallen lördag 3 december 16.00.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust

Den här artikeln handlar om: