Fröjered förlorade mot Telge SIBK

Seger för Telge SIBK borta mot Fröjered

Det blev uddamålsseger för bortalaget Telge SIBK i matchen mot Fröjered i Sparbankshallen. Laget vann lördagens match i Allsvenskan västra/södra dam med 4-3 (2-0, 1-1, 1-2). Anna Jansson stod för Telge SIBK:s avgörande mål 12.51 in i tredje perioden.

Telge SIBK:s tränare Viktor Matsenius om matchen:

– En match som vi kontrollerar från start, och vi borde haft ledningen med fyra, fem bollar efter första perioden. Men ineffektiviteten grinar oss i ansiktet och Fröjered får en väg att hålla sig kvar i matchen, men vi vinner rättvist tillslut!

Segern var Telge SIBK:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Telge SIBK tog ledningen efter fem minuters spel, genom Ania Eberhardsson på pass av Wera Nygren.

Laget ökade ledningen till 0-2 efter 12.56, genom Ester Persson framspelad av Vilma Andersson. Efter 1.32 i andra perioden nätade Tova Pettersson, på pass av Izabella Löfborg och reducerade åt Fröjered.

Telge SIBK:s Vilma Andersson gjorde 1-3 efter 7.24 framspelad av Josefin Ekerhov. 1.10 in i tredje perioden slog Filippa Löfborg till framspelad av Smilla Löfborg och reducerade.

Efter 12.31 nätade Alva Härnborg på pass av Maja Josefsson och kvitterade för Fröjered.

Men mindre än en minut senare fick Anna Jansson in pucken på pass av Ester Persson och avgjorde matchen.

Fröjered har fem förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Fröjereds fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Telge SIBK:s tredje uddamålsseger.

Det här betyder att Fröjered är kvar på sjätte plats, och Telge SIBK stannar på fjärde plats, i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 3 december. Då möter Fröjered Hagfors i Uddeholm Arena 14.00. Telge SIBK tar sig an Lockerud/Mariestad borta 16.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Telge SIBK fortsätter skörda segrar hemma – vann med 7-4 mot Huddinge IBS