Pixbo Wallenstam IBK vann mot Hagunda IF

Pixbo tog bonuspoängen hemma mot Hagunda

Matchen i Superligan SSL herr mellan hemmalaget Pixbo och gästande Hagunda var oavgjord vid full tid, 7-7. Först i förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 8-7 (4-3, 1-4, 2-0, 1-0). Matchhjälte blev Oskar Weissbach, som gjorde det avgörande målet med bara en sekund kvar att spela i förlängningen.

– En riktigt rolig innebandymatch som hade varit otroligt tråkig att förlora och trots bara två poäng kändes det som en riktig seger i omklädningsrummet efteråt. Vi tycker grabbarna tar tag i det och det stärker moralen när vi vänder den kniviga situationen som ett piggt Hagunda försatte oss i, kommenterade Pixbos tränare Thomas Hammar Andersson.

I och med detta har Pixbo fyra raka segrar.

Pixbo tog ledningen efter en minut, genom Oscar Hammarqvist på pass av William Lindh.

Laget ökade också ledningen till 2-0 efter 8.59, genom Martin Östholm framspelad av Linus Nestorsson.

Pixbo ökade ledningen till 3-0 efter 11.41, genom Felix Lanver framspelad av Martin Östholm.

Efter 11.47 i första perioden slog Kevin Ahlholm till, på pass av MatyᚠBachmaier och reducerade åt Hagunda.

Hagunda reducerade igen 16.09 in i perioden genom Carl Wadsten framspelad av Isak Bengtsson.

Pixbo ökade ledningen till 4-2 efter 18.05, genom Marcus Peil på pass av Gustav Lindberg.

Hagundas Adam Nilbrink gjorde 4-3 efter 19.07 på pass av Kevin Ahlholm. Efter 2.52 i andra perioden nätade Alexander Dahlberg, framspelad av Felix Abrahamsson och kvitterade för Hagunda.

Adam Nilbrink gjorde dessutom 4-5 efter 7.18 på pass av MatyᚠBachmaier.

MatyᚠBachmaier gjorde dessutom 4-6 efter 10.06 framspelad av Kevin Ahlholm.

Pixbos Marcus Peil gjorde 5-6 efter 13.26 framspelad av Lucas Dahlström.

Hagundas Jesper Lundkvist gjorde 5-7 efter 14.38 på pass av Niclas Johansson Bräck. 3.58 in i tredje perioden nätade Pixbos Gustav Fritzell på pass av Felix Lanver och reducerade.

Efter 12.10 nätade Oskar Weissbach framspelad av Linus Nestorsson och kvitterade för Pixbo. I förlängningen tog det 4.59 innan Pixbo också avgjorde till 8-7. Matchvinnare för hemmalaget blev Oskar Weissbach.

Pixbo har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Hagunda har två vinster och tre förluster. Det här var Pixbos andra uddamålsseger den här säsongen.

För hemmalaget betyder resultatet fjärde plats i tabellen. Hagunda är på tionde plats.

På lördag 3 december 15.00 spelar Pixbo borta mot Växjö, och Hagunda borta mot Kalmarsund.

Matchrapporter: IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun Pixbo fick en drömstart – vann efter förlängningsdrama