Visby IBK vann mot IK Sirius IBK

Formstarka Visby tog ännu en seger

Visby fortsätter starkt i Allsvenskan norra herr. När laget mötte Sirius hemma i ICA Maxi Arena på lördagen kom ännu en seger. Laget vann med 7-2 (3-2, 1-0, 3-0). I och med detta har Visby fem segrar i rad.

– Vi vinner rättvist mot ett Sirius som inte kommer upp i nivå. Skulle vi tagit tillvara på alla våra målchanser så hade vi vunnit med klarare siffror, kommenterade Visbys tränare Joakim Bandholtz.

Visby tog ledningen efter en minut, genom Eddie Nissen-Sandberg framspelad av Mattias Andersson.

Laget ökade ledningen till 2-0 efter 8.15, genom Andreas Lindqvist på pass av Jacob Almström.

Visby ökade också ledningen till 3-0 efter 9.06, genom Anders Skoog på pass av Albin Lundell.

Efter 15.03 i första perioden nätade Kasper Broby, framspelad av Axel Solander och reducerade åt Sirius.

Sirius reducerade igen 17.26 in i perioden genom Edvin Nilsson på pass av Axel Solander. Efter 16.24 i andra perioden nätade Wilmer Viinamäki, på pass av Hugo Lindberg och gjorde 4-2. 7.00 in i tredje perioden nätade Visbys Markus Jovic framspelad av Anders Skoog och ökade ledningen.

Efter 9.26 slog Mattias Andersson till framspelad av Martin Roos och ökade ledningen för Visby.

7-2-målet var ett självmål av Sirius efter 11.05.

Visby stannar därmed i serieledning, och Sirius på tionde plats, i tabellen.

Söndag 4 december 13.00 spelar Visby borta mot RIG Umeå. Sirius möter Hudik/Björkberg borta i OilQuick Arena lördag 3 december 15.00.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele