Vetlanda förlorade mot Åstorp/Kvidinge
Montage
Matchrapport

Otroliga vändningen: Från 7-0 till 7-9!

ANNONS

Åstorp/Kvidinge är svårstoppade för tillfället. När laget mötte Vetlanda borta i Hasses Sportcenter Ney.se, Vetlanda på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 7-9 (4-0, 3-3, 0-6) innebär att Åstorp/Kvidinge nu har fem segrar i följd i division 1 södra Götaland herr.

– Bland det sjukaste jag har varit med om och jag har varit tränare i 20 år! Låg under med 7-0 efter halva matchen och vänder till seger med 9-7. Vilken härlig moral och go i laget. Att vi aldrig ger upp och fortsätter slita och tro på det! Riktigt stolt. Vilka killar! Låg under med 4-0 då går vi ner på två femmor. När femman kommer byter vi målvakt och slänger in Tim Fredriksson som inte stått på flera år. Han släpper de två första skotten. Då sätter vi allt på ett kort. Man-Man över hela banan. Gör tre mål i slutet på andra och har då 7-3 inför sista perioden Fortsätter pumpa på och äter in mål för mål och är ifatt till 7-7 med ungefär fyra minuter kvar. Fortsätter att gå hårt och lyckas trycka in 8-7 med en minut kvar och sedan gör vi sista i tom kasse. Fabian Hansson blir lite av matchvinnare när han gör tre mål i slutet bland annat kvitteringen och ledningsmålet, kommenterade Åstorp/Kvidinges tränare Conny Camper efter matchen.

Vetlandas tränare 1. Jakob Sköld:

– De första 35 minuterna av matchen spelar vi en väldigt bra och effektiv innebandy. Men resten av matchen tappar vi allt vad vi bestämt oss för inför matchen och slutar spela innebandy och och tar inte kampen på planen, och då går det snabbt. Men ska sägas att vi möter ett väldigt skickligt Åstorp som gör det bra också.

Därmed har Åstorp/Kvidinge sex raka segrar på bortaplan.

Vetlanda tog ledningen efter fem minuters spel, genom William Park på pass av Noah Johansson.

Laget ökade ledningen till 2-0 efter 6.47, genom Filip Lingmerth framspelad av Jonatan Green.

Vetlanda ökade också ledningen till 3-0 efter 13.46, genom Erik Stenqvist.

Vetlanda ökade också ledningen till 4-0 efter 17.58, åter igen genom William Park på pass av Hannes Fasth. Efter 5.49 i andra perioden nätade Jesper Henriksson, på pass av Jonatan Green och gjorde 5-0.

Cebastian Perez gjorde dessutom 6-0 efter 6.21 framspelad av Jonatan Green.

Filip Ekman gjorde dessutom 7-0 efter 7.06 på pass av William Park.

Åstorp/Kvidinges Jonathan Rosengren gjorde 7-1 efter 7.29 framspelad av Mattias Bremer.

15.49 in i tredje perioden reducerade Åstorp/Kvidinges Jonathan Rosengren på nytt framspelad av Nikolaus Moberg.

Åstorp/Kvidinge reducerade igen 16.30 in i perioden genom Markus Eriksson på pass av Rikard Göransson. 4.27 in i perioden reducerade Åstorp/Kvidinge på nytt genom Andreas Bremer framspelad av Joachim Rosengren.

Åstorp/Kvidinge reducerade igen 5.08 in i perioden genom Fabian Hansson på pass av Jonathan Rosengren.

15.11 in i perioden reducerade Åstorp/Kvidinges Joachim Rosengren på nytt framspelad av Oliver Bellman.

15.46 in i perioden nätade Åstorp/Kvidinges Fabian Hansson ännu en gång på pass av Nikolaus Moberg och kvitterade.

Åstorp/Kvidinge tog ledningen med 01.05 kvar att spela på nytt genom Fabian Hansson på pass av Nikolaus Moberg.

Åstorp/Kvidinge punkterade matchen med ett 7-9-mål med 13 sekunder kvar att spela genom Oliver Bellman. Bellman fullbordade därmed Åstorp/Kvidinges vändning. Det fastställde slutresultatet till 7-9.

Det här betyder att Vetlanda är kvar på sjätte plats, och Åstorp/Kvidinge stannar på andra plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Vetlanda är CL98IC A. Lagen möts fredag 2 december 20.00 i KIFAB Arena. Åstorp/Kvidinge tar sig an Hovshaga hemma lördag 3 december 15.00.

Matchrapporter: Målfest när Vetlanda krossade CL98IC A i Hasses Sportcenter Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Vetlanda och Munka-Ljungby delade på poängen

Den här artikeln handlar om: