Endre förlorade mot Warberg

Emma Thorsson tvåmålsskytt för Warberg i segern mot Endre

Warberg vann mötet med Endre borta med 6-2 (2-0, 2-1, 2-1) på fredagen i Superligan SSL dam.

Warbergs tränare Andreas Burman tyckte till om matchen:

– Vi gör en otroligt stark arbetsinsats och är beredda att betala priset för att vinna. Vi gör inget jättebra match med boll, men vi hittar en väg att vinna och jag är väldigt stolt över samtliga spelare idag. Kan vi ta med arbetsinsatsen och krydda med ett bättre spel med boll så blir vi jobbiga att möta.

Warberg tog ledningen efter 6.37, genom Jennifer Lundgren.

Laget ökade ledningen till 0-2 efter 18.55, genom Malin Andersson framspelad av Sandra Hawerman. Efter 3.53 i andra perioden nätade Tilde Hållstam, på pass av Ellen Bäckstedt och reducerade åt Endre.

Warbergs Sandra Hawerman gjorde 1-3 efter 15.12 framspelad av Ida Hawerman.

Emma Thorsson gjorde dessutom 1-4 efter 19.14 framspelad av Amanda Karlsson. 4.02 in i tredje perioden slog Andrea Envall till och ökade ledningen.

12.50 in i perioden nätade Endres Ellen Berglund framspelad av Elin Roos och reducerade. Men mer än så orkade Endre inte med.

Warberg punkterade matchen med ett 2-6-mål med 32 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Emma Thorsson på pass av Ida Sundberg. Det fastställde slutresultatet till 2-6.

Endre har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Warberg har två vinster och tre förluster.

I tabellen innebär det här att Warberg nu ligger på elfte plats. Endre är på sjunde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 27 november. Då möter Endre Västerås Rönnby i Mälarenergi Arena (Västerås) 13.00. Warberg tar sig an Sirius hemma 16.00.

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Revansch och tre poäng för Endre