Åkersberga IBF förlorade mot Thorengruppen
Montage
Matchrapport

Åkersberga IBF kunde inte stoppa Thorengruppens segertåg

ANNONS

Åkersberga IBF och Thorengruppen möttes på fredagen i Österåkers Multiarena. Thorengruppen hade nio vinster i rad i Superligan SSL dam inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 3-7 (0-1, 2-2, 1-4).

– Jag är väldigt glad att vi vinner matchen och tar tre poäng. Dock är jag lite besviken på vår vilja att vinna dueller i de två första perioderna där jag tycker Åkersberga är mycket hetare än vad vi är. I tredje perioden blir Åkersberga lite trötta samtidigt som vi höjer vårt spel en aning och det räcker för att vi ska vinna matchen ikväll, kommenterade Thorengruppens tränare Daniel Jernberg.

Åkersberga IBF:s sportchef Andreas Berglind tyckte så här om matchen:

– Vi är med bra i nästan hela matchen och är nära att göra 4-4, istället gör de 5-3 med en strumprullare och vi släpper bara in fem mål i fem mot fem-spelet, men vi får gratulera TG till segern.

Thorengruppen tog ledningen efter 15.23, genom Emelie Wibron. Efter 2.14 i andra perioden slog Hanna Nordstrand till, framspelad av Frida Nilsson och kvitterade för Åkersberga IBF.

Thorengruppens Oona Kauppi gjorde 1-2 efter 12.24 på pass av Veera Kauppi.

Emelie Wibron gjorde dessutom 1-3 efter 15.59 på pass av Moa Johansson.

Åkersberga IBF reducerade till 2-3 alldeles i slutsekunderna av perioden genom Isabel Balzano på pass av Therese Gustafsson. 1.20 in i tredje perioden nätade Åkersberga IBF:s Nadia Cattaneo framspelad av Freja Norrman och reducerade. Men mer än så orkade Åkersberga IBF inte med.

16.23 in i perioden slog Mathilda Ekenlinde till på pass av Maja Viström och ökade ledningen.

Efter 17.50 slog Maja Viström till och ökade ledningen för Thorengruppen.

Laget punkterade matchen med ett 3-7-mål med 01.52 kvar att spela genom Veera Kauppi. Det fastställde slutresultatet till 3-7.

Åkersberga IBF har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna.

Åkersberga IBF stannar därmed på 14:e och sista plats, och Thorengruppen toppar fortfarande tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 27 november. Då möter Åkersberga IBF IBF Falun i Guide Arena 18.00. Thorengruppen tar sig an Malmö FBC hemma 14.00.

Matchrapporter: 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger

Den här artikeln handlar om: