Foto: Christoffer Sturesson
#ibsilly

Allsvenskt lag sparkar tränaren

ANNONS

De allsvenska nykomlingarna har inte gått så bra och nu agerar klubben och gör ett skifte i tränarstaben.

När Lund vann Herr1an Södra Götaland förra säsongen och kvalade sig upp till Allsvenskan gjorde man det under ledning av Ola Persson. Persson lämnade dock över huvudansvaret till Rickard Träff efter att ha lett laget under flera säsonger.

Det allsvenska äventyret har dock inte gått Lunds väg inledningsvis och efter 8 spelade omgångar ligger Lund näst sist med endast en vinst och sju förluster. Något som fått klubben att agera och nu har man plockat in Persson igen och han tar över som huvudtränare.

– I och med Ola Perssons intåg får vi tillbaka en av seriens mest kompetenta tränare. Persson har enastående sportsliga meriter som tränare, men det är framför allt hans ledaregenskaper och enastående förmåga att leda sina lag i tuffa matcher som gör att vi känner att detta är rätt steg för oss att ta, säger sportchef Christer Sölve till lagets hemsida och fortsätter:

– Det är också med stor glädje vi kunde konstatera att Perssons återkomst, redan vid första träningen, skapade den önskvärda och nödvändiga energiinjektion som vi hade hoppats på. Förutom skiftet på huvudtränarposten är ledarstaben intakt.

Lund meddelar även på sin hemsida att man går skilda vägar med Rickard Träff:

– Vi tackar Richard för den tid och allt engagemang som han har lagt ner för laget och önskar honom lycka till framöver. Ingen skugga skall falla över Rickard, utan vi kan bara konstatera att vi inte fått med oss resultaten och att en förändring är nödvändig, kommenterar sportchef Christer Sölve.

Träff blir den tredje huvudtränaren i Herrallsvenskan som lämnar sitt uppdrag. Tidigare har Djurgården sparkat sin tränare och Salems tränare lämnade självmant. 

På Lördag spelar Lund sin nästa match mot nykomlingskollegan Skoghall som ligger sju poäng och tre placeringar före i tabellen. 

 

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Lund Elit gjorde tre mål i tredje perioden – vann stort mot Partille Målfest för Lund Elit hemma mot Lillån IBK

Den här artikeln handlar om: