#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Efter Kohonen – nu är Storvreta nära ny värvning

ANNONS

Storvreta hintar om ytterligare ett nyförvärv till kommande säsong.

Förra veckan blev Storvreta första SSL-lag att presentera ett nyförvärv till säsongen 2023/24. Från RIG Umeå hämtar man in supertalangen Gabriel Kohonen, som är son till lagets huvudtränare Mika. 

Kohonen är en av Sveriges absolut största talanger och har även hunnit debutera i U19-landslaget. Oscar Lundin, som framöver kommer ha sportchefsliknande uppgifter för Storvreta, kommenterade värvningen i ett pressmeddelande:

− På alla sätt en viktig signing för Storvreta IBK. Vi har givetvis följt Gabriels utveckling på nära håll och han har verkligen tagit ett steg efter ett annat framåt.

– Vi har här en spelare med en, redan, mycket väl utvecklad innebandyverktygslåda och nu kommer han hem till den miljön som jag tror kommer hjälpa honom att ta sina nästa kliv.

Ansluter Kohonens radarpartner?

Nu hintar Lundin om ytterligare ett nyförvärv. I en intervju med UNT så berättar han att Storvreta har en spelare på väg in, och man hoppas bli klara innan årskiftet. 

– Vi försöker ha framförhållning. Vi tittar inte bara en säsong framåt utan ett par säsonger så vi ska slippa prata om en supertydlig generationsväxling utan att vi tar det steg för steg. Vi tittar på ett par spelare till. Både ungt och något mer erfaret och färdigt, säger han till UNT.

En inte allt för vågad gissning är att det kan röra sig om Sakarias Ulriksson, som är Kohonens radarpartner i RIG Umeå. Värvningar så här tidigt på året kan ju tala för att det rör sig om spelare från just RIG, och Ulriksson kommer även från Uppsala. 

Oscar Magnusson är ytterligare en RIG-spelare det pratats om, han har en bakgrund i både Salem och Nykvarn. Det har även Hampus Ahren, men i nuläget verkar det inte vara aktuellt med en comeback i Storvreta.

– Nej, inte just nu, sa han tidigare till UNT.


Highlights: Sirius-RIG Umeå 10-5

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta Tungt för Storvreta – Linköping bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: