Superligan

TV: Mardrömsminuten där allt gick fel

På en minut och 29 sekunder hände fyra incidenter som väckte starka känslor bland de cirka 400 personerna i publiken mellan Warberg och Nacka.

Publiken i Sparbanken Wictory Center fick åka en känslomässig berg- och dalbana i SSL-mötet mellan Warberg och Nacka på söndagseftermiddagen.

6.50 i den andra perioden kvitterade Ida Hawerman till 2-2 efter ett patenterat avslut i bortre till hemmalagets stora förtjusning. Bara sekunder senare fick bortalagets supportrar ytterligare en hård smäll känslomässigt när backen Ronja Gustafsson får en vridning på knät och blev liggandes på backen under flera minuter där hon lindades hårt runt knät. Gustafsson kunde sedan inte lämna planen för egen maskin utan hon var tvungen att bäras av planen.

Dryga minuten senare fick Warbergs Camilla Halldén en otäck smäll mot huvudet och hon föll omedelbart till backen och blev liggandes. I samband med detta tappade hon bollen och Nacka gjorde mål. Både Warbergspelarna och hemmapubliken protesterade vilt och ville få målet bortdömt på grund av en huvudskada. Men målet godkändes.

Halldén blev liggandes på planen en stund och fick hjälp att resa sig upp märkbart groggy. Halldén lämnade planen men kom sedan tillbaka igen lite senare och kunde fortsätta matchen.

Se alla fyra situationer i klippet ovan.

Halldén fick revansch sedan i tredje perioden när hon kunde kvittera till 3-3 och det blev startskottet till Warbergs vändning och matchen slutade 6-3.

– Hon kom lite i döda vinkeln. Jag ser henne inte från sidan och det blir en rejäl smäll. Det känns okej nu, men då var det väl lite sådär. Jag såg inte ens situationen efter, för jag låg ner. Jag förstod att spelet fick fortgå och det tycker jag är lite svagt av domarna. Bollen är vid situationen och de ser att jag får smällen, så jag tycker det är konstigt att de inte blåser av sett till vad det är för smäll, sa Halldén till Hallands nyheter efter matchen.

Innebandymagazinet har pratat med Ronja Gustafsson via SMS och hon lämnar lugnande besked om skadan.

– Det är ganska lugnt ändå! Har haft en känning i knät i ca två veckor nu vilket gjorde att när det vek sig bakåt så fick jag en chock med adrenalin och blev rädd att något gått av osv, men idag är inget svullet och jag kan gå på knät med hanterbar smärta som tur är. räknar med att spela mot Täby på onsdag igen!

Nedan kan du se alla målen från matchen och mardrömsminuten i klippet ovan.

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam