Linköping-Kalmarsund 3-5
Superligan

Highlights: Linköping-Kalmarsund 3-5

Kalmarsund besegrade Linköping med 5-3 under lördagseftermiddagen: "Ber inte om ursäkt för att vi tar alla tre poäng"

Linköping inledde förra säsongen starkt men årets upplaga har gått mycket tyngre. Gårdagens förlust var den femte på lika många matcher.

Ett glädjeämne för östgötarna var Matej Jendrisak, som fick göra sitt första mål för säsongen - detta i sin åttonde match för säsongen

Gustav Jansson gjorde sin första match för Linköping och stoppade då 18 av 23 skott.

Kalmarsunds tränare Viktor Gustavsson efter matchen: ”Vi vinner en målmässigt jämn match rättvist efter att vi haft övertaget kraftigt första halvan men inte fått tillräcklig utdelning. Linköping har 6-7 minuter i mitten på andra och första tio i tredje perioden där de utmanar oss rejält. Efter kvitteringsmålet tar vi taktpinnen igen och vågar mest. En väl genomförd bortamatch där vi inte ber om ursäkt för att vi tar alla tre poäng.”

Målvakt - Ut20:00 Carl Bending-Sörling

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Pixbo tog ny seger mot Linköping