Storvreta förlorade mot Alunda IBF
Montage
Matchrapport

Fanny Blad gjorde två mål när Alunda vann mot Storvreta

ANNONS

Det blev Alunda som vann matchen borta mot Storvreta i Allsvenskan norra/östra dam på söndagen. 5-6 (1-2, 2-2, 2-2) slutade matchen.

– Det är en målmässigt jämn match där vi följs åt matchen igenom. Såhär direkt efteråt tycker jag prestationen är helt okej men det är såklart riktigt surt att det slutade med noll poäng. Vi bjuder trots allt på ett sevärt derby och ser fram emot att ta revansch nästa match, kommenterade Storvretas tränare Noél Alm Johansson.

Alundas tränare Daniel Eriksson tyckte så här om matchen:

– Vi spelar jättebra i första tio minuterna sedan blir det en klassisk derbymatch av det! Tight match med en hel del känslor, det är dock stark av tjejerna att ta tre poäng när vi har svårt att komma upp i vår nivå. Storvreta sliter och gör det jättebra, poängen ska in på vårt konto jag tycker ändå att det är en rättvis seger!

Segern var Alundas fjärde på de senaste fem matcherna.

Alunda startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Jonna Westerholm och Fanny Blad innan Storvreta svarade och gjorde 2-1 genom Lina Andrén. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Tredje perioden slutade 2-2 och Alunda vann matchen med 6-5.

Alundas Elin Höglund hade tre assists och Fanny Blad stod för tre poäng, varav två mål.

Storvreta har tre vinster, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna. Det här var Storvretas andra uddamålsförlust den här säsongen.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Storvreta på fjärde plats och Alunda på tredje plats.

I nästa omgång har Storvreta Tyresö Trollbäcken borta i Tyresöhallen, söndag 27 november 16.00. Alunda spelar hemma mot Täby FC lördag 26 november 16.00.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda

Den här artikeln handlar om: