Kais Mora vann mot Tyresö Trollbäcken IBK

Storseger för Kais Mora hemma mot Tyresö Trollbäcken

Kais Mora hade en riktig målfest när man besegrade Tyresö Trollbäcken hemma i Idre Fjäll Arena A i Allsvenskan norra/östra dam. Kais Mora vann med hela 11-4 (3-1, 4-1, 4-2).

– Idag får vi bättre utdelning på våra målchanser och vi får till en del bra spelkombinationer där vi ofta besätter de ytor som vi jobbat med i vårt anfallsspel. Ändock finns det mer att önska i spelet både med och utan boll. Vi har stundtals lite långsamt bolltempo och vi är lite för bekväma i försvarsspelet också. Men som helhet är vi såklart nöjda med att ta ytterligare en säker seger, tyckte Kais Moras assisterande tränare Lars-Olov Olsson, efter matchen.

Därmed har Kais Mora vunnit åtta matcher i rad.

Kais Mora hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.54 genom Ida Brokvist innan Tyresö Trollbäcken kvitterade.

Innan perioden var över hade Kais Mora tagit ledningen med 3-1. Kais Mora tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 4-1 innan Tyresö Trollbäcken reducerade.

Därefter handlade dock allt om Kais Mora och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 7-2. Kais Mora vann också tredje perioden 4-2 och matchen med hela 11-4.

Kais Moras Josefin Svarfvar stod för ett mål och två assists, Matilda Lindgren hade tre assists, Malin Andréason gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Ida Brokvist gjorde två mål och totalt tre poäng.

Kais Mora har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Tyresö Trollbäcken har två vinster och tre förluster.

Kais Mora stannar därmed i serieledning, och Tyresö Trollbäcken på femte plats, i tabellen.

På söndag 27 november 16.00 spelar Kais Mora borta mot AIK, och Tyresö Trollbäcken hemma mot Storvreta.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken