Höllviken vann mot Lund Elit

Segerraden förlängd för Höllviken – besegrade Lund Elit

11-5 (3-1, 6-0, 2-4) blev resultatet när Höllviken och Lund Elit möttes i Halörhallen på lördagen. I och med detta har Höllviken fyra raka segrar i Allsvenskan södra herr.

– Vi visste att det skulle bli en utmaning att växla upp direkt efter uppehållet. Lund kommer med en match i benen och känns piggare än oss i första. Men ett bra målvaktsspel gör att vi går tlll paus med 3-1. I andra perioden visar vi klass och vinner den med 6-0. Sista perioden blir en avslagen historia. Positivt att vi återigen gör 10 mål och håller i den positiva trenden, kommenterade Höllvikens tränare Stefan Prim efter matchen.

Höllviken hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.40 genom Jakob Gullberg, och gick upp till 2-0 innan Lund Elit svarade.

I periodpausen hade Höllviken ledningen med 3-1. I andra perioden var Höllviken starkast och gick från 3-1 till 9-1 genom två mål av August Berndtsson, ett mål av Ted Nivestam, ett mål av Jakob Gullberg, ett mål av Daniel Hernandez och ett mål av Joel Dahlberg. Det sista målet kom med 50 sekunder kvar av perioden. Lund Elit förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-4 men Höllviken kunde hålla undan och vinna matchen med 11-5.

Noterbart är att Höllvikens Joel Dahlberg stod för två mål och två assists, Jakob Gullberg gjorde två mål och totalt tre poäng, Johannes Wilhelmsson hade tre assists och August Berndtsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål. Dessutom att Lund Elits Hugo Norlund gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Tevin Lindqvist gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Höllviken har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Lund Elit har en vinst och fyra förluster.

För Höllviken gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Lund Elit är på elfte plats.

Höllviken tar sig an Skoghall i nästa match borta söndag 4 december 15.00. Lund Elit möter Skoghall hemma lördag 26 november 14.00.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit