Foton: Per Wiklund & Adam Troy
SSL (Herr)

Storvretas prestigevärvning: "Kommer sätta starkt avtryck"

ANNONS

Här är nyförvärvet som skriver kontrakt i samband med matchen mot Falun.

Innebandymagazinet kunde förra veckan avslöja att Storvreta IBK inom kort skulle presentera ett nyförvärv och att det förmodligen rörde sig om RIG-forwarden Gabriel Kohonen. Uppsalaklubben bekräftar nu i ett pressmeddelande att Gabriel Kohonen valt att skriva på för Storvreta från nästa säsong. 

Kontraktet kommer att skrivas på i samband med lördagens SSL-match i IFU Arena mot IBF Falun. 

− På alla sätt en viktig signing för Storvreta IBK. Vi har givetvis följt Gabriels utveckling på nära håll och han har verkligen tagit ett steg efter ett annat framåt. Vi har här en spelare med en, redan, mycket väl utvecklad innebandyverktygslåda och nu kommer han hem till den miljön som jag tror kommer hjälpa honom att ta sina nästa kliv, berättar Storvretas Oscar Lundin och fortsätter:

− Utöver klubben, laget och ledarstaben i allmänhet så får han chansen att jobba tillsammans med världsklassrightare – de kommer kunna hjälpa honom med detaljer och småknep. Utan att säga för mycket så tror jag att vi här har en spelare som redan under sin första SSL-säsong kommer sätta ett starkt avtryck på serien och i IFU Arena. 

Foto: Adam Troy

Storvreta IBK är Gabriel Kohonens moderklubb och han började sin innebandykarriär redan 2009 med klubben. Det blev sju raka säsonger i Storvreta IBK innan han provade vingarna i annan klubb för att sedan komma tillbaka för två säsonger i Storvreta innan han begav sig till Umeå för att bli en del av RIG Umeå. Men till nästa säsong kommer han alltså tillbaka till Storvreta. 

− Jag valde Storvreta IBK för att jag tycker klubben passar mig perfekt, det är klubben jag tog mina första steg i samt växte upp med. Sedan är det ju ett av världens bästa lag och det är ju självklart kul att få vara med i. Sedan är det ju ett skönt gäng som jag har kontakt med sedan innan, vilket underlättar väldigt mycket, säger Gabriel Kohonen. 

Foto: Adam Troy

Denna säsong i RIG Umeå har Gabriel Kohonen satt ett stort avtryck i Allsvenskan Norra med hela 33 poäng på bara 8 matcher. Så förväntningarna på den unga högerskytten, född 2004, kommer vara höga och han har även höga förväntningar på nästa säsong. 

− Mina förväntningar är väl att vi ska ta SM-guld så fort som möjligt. Tillbaka till där Storvreta IBK hör hemma, sedan för min del så ska jag försöka bidra så mycket som möjligt direkt från start med poäng och annat. 

Gabriel Kohonen ansluter nästa säsong och kontraktet är skrivet på två år.  

Källa: Pressmeddelande


TV: Robin Nilsberths galna golvzorro-straffmål

Utbuad av publiken och om han missar så åker Sverige ut i VM-semifinal för första gången i historien. Då plockar han fram den här!

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta Tungt för Storvreta – Linköping bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: