Jonas “Traktorn” Hansson intervjuar Kevin Haglund.
Foto: IFF/Markus Aeschimann
VM 2022

Nytt besöksrekord på Innebandymagazinet.se!

ANNONS

Succé för VM-bevakningen, över 100 000 besökare på en vecka.

VM 2022 i Schweiz blev inte bara en arrangörsmässig succé med fullsatta läktare i flera matcher i nya Swiss Life Arena, rekordmånga följde också Innebandymagazinets VM-bevakning. Över 100 000 unika besökare hade sajten på en vecka, något som aldrig tidigare har hänt sedan Innebandymagazinets webblansering i början på 00-talet.

Finaldagen lockade extra många besökare, drygt 44 000, vilket även det är rekord för en enskild dag.

– Fantastiskt roligt att vår storsatsning på VM gav så positiv effekt. Vi har hittills publicerat totalt 170 artiklar om turneringen från oktober och fram, plus över 90 blogginlägg där man via våra reportrar på plats har fått en unik inblick i VM-atmosfären, säger Innebandymagazinets produktchef Henrik Jansson.

Reportrarna Christian Svensson och Jonas “Traktorn” Hansson var på plats under hela turneringen och fick förstärkning av Magnus Fredriksson och Victor Westlund till finalhelgen.

– Ambitionen när vi är iväg på VM är alltid att förmedla vad som händer i och utanför arenorna utöver det som TV-tittarna ser i rutan. Stort som smått. Där tycker jag att vi lyckades extra bra i år och det är också den responsen vi har fått, fortsätter Jansson.

Två virala succéer var givetvis Jon Hedlunds galna räddningsförsök på zorrostraff och Robin Nilsberths omänskligt fräcka straff i semifinalen.

En viktig uppgift har också varit den heltäckande bevakningen för att inte bara fokusera på Sverige. Bland annat har man fått ta del av när Filippinerna fick känna sig som riktiga idoler, hur mycket Australiens spelare får betala för att spela VM, charmiga familjen Rasmussens koppling till Danmark och hur kunskapen om innebandy ser ut hos folk på stan i Zürich.

Samtliga 170 VM-artiklar hittar du här!


TV: Robin Nilsberths galna golvzorro-straffmål

Utbuad av publiken och om han missar så åker Sverige ut i VM-semifinal för första gången i historien. Då plockar han fram den här!

Den här artikeln handlar om: