Lund Elit förlorade mot Thorengruppen
Montage
Matchrapport

Thorengruppen ny serieledare efter 4-3 mot Lund Elit

ANNONS

Det blev 4-3 (1-2, 1-1, 2-0) borta när Thorengruppen vände och vann mot Lund Elit i söndagens match. Därmed är laget serieledare i Superligan SSL dam, en poäng före Pixbo, efter åtta spelade matcher. Lund Elit ligger på åttonde plats i tabellen.

– En grym match av tjejerna igen. Vi leder matchen inför sista och bli lite för defensiva i vårt spel. Vi tappar ledningen lite för tidigt i sista för att kunna spela lite längre på det och sedan gör dem 4-3 med tio minuter kvar. Vi har ett sex- mot fem- på slutet men lyckas inte trycka in bollen, kommenterade Lund Elits tränare Jörgen Hammer.

Thorengruppens tränare Daniel Jernberg:

– En på förhand tuff bortamatch som verkligen blev det också, Lund gör det väldigt bra defensivt och ställer till det ordentligt för oss. Trots massivt övertag i bollinnehavet lyckas vi inte skapa så många farligheter men i tredje perioden blir Lund tröttare och vi kan vända över matchen till vår fördel. Jag är stolt och glad över att vi kan vända och vinna matchen trots att vi har en sämre dag i spelet med boll och sedan att när vi väl kommer i ledning kan vi spela av sista tio minuterna med bra kontroll där Lund knappt får låna bollen.

Segermålet för Thorengruppen stod Emelie Wibron för 9.elva in i tredje perioden.

Därmed har Thorengruppen vunnit åtta matcher i rad.

Lund Elit startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Minna Karlsson och Emelie Rosenqvist innan Thorengruppen svarade och gjorde 2-1 genom Amanda Delgado Johansson. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Efter 11.42 i andra perioden slog Mathilda Ekenlinde till, och kvitterade för Thorengruppen.

Lund Elits Emma Heander gjorde 3-2 efter 19.18 framspelad av Nellie Karlsson.

4.16 in i tredje perioden nätade Thorengruppens Sofia Joelsson på pass av Emelie Wibron och kvitterade.

Efter 9.11 nätade Emelie Wibron framspelad av Sofia Joelsson och avgjorde matchen. Därmed hade Thorengruppen vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 3-4.

Lund Elit har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Lund Elits tredje uddamålsförlust den här säsongen.

Lund Elit tar sig an Åkersberga IBF i nästa match hemma söndag 20 november 15.00. Thorengruppen möter samma dag 16.00 Pixbo Wallenstam hemma.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: