Åkersberga IBF vann mot Warberg

Åkersberga IBF vann med 4-3 hemma mot Warberg

Det blev en uddamålsseger för Åkersberga IBF i matchen mot Warberg i Superligan SSL dam på lördagen. Laget vann med 4-3 (2-1, 2-2, 0-0) hemma i Österåkers Multiarena. Freja Norrman blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 17.17 in i andra perioden.

– En riktigt skön seger i denna sexpoängsmatch och också sättet som tjejerna gör det på och krigar för varandra idag. Det var en riktig jämn match som jag tycker i det hela över tre perioder att resultatet är rättvist, kommenterade Åkersberga IBF:s sportchef Andreas Berglind efter matchen.

Warbergs tränare Andreas Burman:

– Åkersberga vinner rättvist. Vi måste kriga på, hitta en väg att vinna matcher. Just nu är det för enkla mål vi släpper och har för svårt att skapa målchansen framåt.

Första perioden var jämn. Warberg inledde bäst och tog ledningen genom Camilla Halldén efter 7.11, men Åkersberga IBF kvitterade genom Hanna Nordstrand. Och Åkersberga IBF hann också ta ledningen, genom Emelie Eriksson. Efter 7.08 i andra perioden slog Ida Hawerman till, framspelad av Sandra Hawerman och kvitterade för Warberg.

Åkersberga IBF:s Jenna Taivaloja gjorde 3-2 efter 9.01 på pass av Moa Svanström.

Warbergs Camilla Halldén gjorde 3-3 efter 12.59 på pass av Ida Hawerman.

Åkersberga IBF:s Freja Norrman gjorde 4-3 efter 17.17.

Tredje perioden blev mållös, och Åkersberga IBF höll i sin 4-3-ledning och vann.

Åkersberga IBF har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Warberg har en vinst och fyra förluster. Förlusten var Warbergs andra uddamålsförlust.

För Åkersberga IBF gör resultatet att laget nu ligger på tolfte plats i tabellen, medan Warberg är sist, på 14:e plats.

Söndag 20 november spelar Åkersberga IBF borta mot Lund Elit 15.00 och Warberg mot Nacka Wallenstam hemma 16.00 i Sparbanken Wictory Center.

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare