Sundsvalls IBF vann mot Klockarbergets BK

Sundsvalls IBF utklassade Klockarbergets BK på hemmaplan

Sundsvalls IBF fick rejäl utdelning när laget vann på hemmaplan mot Klockarbergets BK i Allsvenskan norra/östra dam med 7-1 (1-0, 5-1, 1-0).

– En stark laginsats från början till slut där vi följer vår gameplan exemplariskt och agerar som ett lag i alla lägen. I första perioden låg vi rätt i försvarsspelet, men hade mer att ge offensivt och det lyckades vi med i den andra där vi spelade ut och bjöd på fin innebandy, kommenterade Sundsvalls IBF:s tränare Oskar Lund.

Sundsvalls IBF tog ledningen efter 19.44, genom Stina Allgulander framspelad av Olivia Isaksson. Sundsvalls IBF hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.30 genom Lova Blomberg, och gick upp till 3-0 innan Klockarbergets BK svarade.

Innan perioden var över hade Sundsvalls IBF ryckt åt sig ledningen med 6-1. Laget punkterade matchen med ett 7-1-mål med 27 sekunder kvar att spela i tredje perioden på nytt genom Saga Karlsson på pass av Milla Lundberg. 7-1-målet blev matchens sista.

Noterbart är att Milla Lundberg gjorde ett mål för Sundsvalls IBF och spelade dessutom fram till två mål och Stina Allgulander stod för två mål och ett assist.

Sundsvalls IBF har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Klockarbergets BK har en vinst, en oavgjord och tre förluster.

För Sundsvalls IBF gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Klockarbergets BK är på sjunde plats.

I nästa match, lördag 19 november, har Sundsvalls IBF Gamla Stan borta i Balderhallen 15.00, medan Klockarbergets BK spelar hemma mot Örnsköldsvik IBF 14.00.

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF:s fina svit håller i sig efter 3-2 mot Örnsköldsvik IBF