Fristad vann mot IBK Göteborg
Montage
Matchrapport

Fristad segrare hemma mot IBK Göteborg – Albin Bengtsson matchvinnare

ANNONS

Fristad besegrade IBK Göteborg på hemmaplan i lördagens match i division 1 västra Götaland herr. 6-5 (3-0, 2-4, 1-1) slutade matchen.

– Starkt av oss att vi lyckas vinna till slut när vi inte alls gör en bra insats sett över 60 minuter. Det var inte vår dag alls men eloge till grabbarna som ändå sliter på och ser till att vi står som segrare. Vi vet att vi behöver komma upp några nivåer och det ska vi se till att träna på nu när det är ett litet uppehåll från serien. Vi ska komma ut ännu starkare när det drar igång igen, tyckte Fristads tränare Tobias Ragnarsson, efter matchen.

IBK Göteborgs tränare Andréas Pettersson om matchen:

– Små detaljer gör att vi får en dålig start på matchen. Första målet så tappar vi markering efter en kontring, det andra målet är en frislagsvariant från Fristad där vi går bort oss. Vi är absolut inte utspelade och laget visar upp en otrolig vilja när vi jobbar oss ikapp. Men ett par misstag i första perioden sänker oss.

Fristad spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Albin Bengtsson, Niklas Apelkvist och Mattias Karlsson. IBK Göteborg förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 5-4.

Tredje perioden slutade 1-1 och Fristad vann matchen med 6-5.

Noterbart är att IBK Göteborgs Simon Hoffmann stod för tre poäng, varav ett mål. Dessutom att Fristads Niklas Apelkvist gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Fristad har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan IBK Göteborg har fem förluster. Förlusten var IBK Göteborgs andra uddamålsförlust.

För Fristad gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan IBK Göteborg är på tolfte och sista plats.

Fredag 18 november 20.00 spelar Fristad borta mot Mölndals IBF. IBK Göteborg möter Lidköping IBK hemma i Lundenhallen lördag 19 november 17.15.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad Storseger för Strängnäs – 12-6 mot Fristad Målfest när Partille krossade Fristad i Partillebohallen

Den här artikeln handlar om: