Hagunda förlorade mot Storvreta

Seger för Storvreta på bortaplan mot Hagunda

Storvreta vann mötet med Hagunda borta med 3-1 (0-1, 2-0, 1-0) på onsdagen i Allsvenskan norra/östra dam.

Storvretas tränare Noél Alm Johansson:

– Det blev en ganska väntad matchbild inledningsvis där vi blev mer ödmjuka och började prestera först i den andra perioden. Den här gången räckte det till seger. Jag är oerhört stolt att vi samlat ihop hela 13 poäng fram till VM-uppehållet, det var det inte många som trodde.

Segern var Storvretas fjärde på de senaste fem matcherna.

Hagunda började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 32 sekunder slog Moa Björk till framspelad av Thilda Thunander. Efter 4.09 i andra perioden nätade Vega Thor, på pass av Jenny Larsson och kvitterade för Storvreta.

Lina Andrén gjorde dessutom 1-2 efter 4.34 framspelad av Ebba Frykblom.

17.25 in i tredje perioden nätade Storvretas Selma Frykholm och ökade ledningen för Storvreta. Därmed hade laget vänt matchen. 1-3-målet blev matchens sista.

Hagunda har fem förluster på de senaste fem matcherna.

För Storvreta gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Hagunda är på åttonde och sista plats.

I nästa match, söndag 20 november, har Hagunda Täby FC borta i K-Rauta Arena 15.30, medan Storvreta spelar hemma mot Alunda 14.00.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka AIK segrade i toppmötet mot Storvreta Stark defensiv när Storvreta vann mot IBF Falun Utveckling