IBK Dalen vann mot Linköping

Tre poäng till Dalen efter avgörande i slutperioden mot Linköping

Dalen vann hemma mot Linköping i Superligan SSL herr med 6-5 (2-1, 1-2, 3-2). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Dalen avgjorde.

Linköpings tränare David Gillek om matchen:

– Vi gör en bra match men är för ineffektiva framåt.

Niclas Brohlin-Ljung blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål 14.06 in i tredje perioden.

Dalen var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-1.

Linköping hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Dalen gjorde 4-3 genom Anton Ahlbäck efter 1.43 i tredje perioden.

Linköping kom tillbaka, och gjorde 4-4 genom Samuel Dahlberg Demir tidigt i och gav visst liv till matchen igen.

Efter 4.03 gjorde Dalen 5-4 genom Emil Wiklund.

Linköping gjorde 5-5 genom Kevin Söderling efter 7.08.

Dalen kunde dock avgöra till 6-5 med 05.54 kvar av matchen genom Niclas Brohlin-Ljung.

Dalens Niclas Brohlin-Ljung stod för två mål och ett assist.

Dalen har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Linköping har en vinst och fyra förluster. Förlusten var Linköpings andra uddamålsförlust.

För Dalen gör resultatet att laget nu ligger på nionde plats i tabellen, medan Linköping är på åttonde plats.

Lördag 19 november möter Dalen Mullsjö borta 15.30 och Linköping möter Kalmarsund hemma 18.00.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen