Foto: Helmuth Subiabre och Thörnbergs Sportfoto
Landet runt

Dagens hetaste matcher: "Superhett nykomlingsmöte i H1"

ANNONS

Här är matcherna du inte får missa under söndagen.

14.30 Älvsjö AIK IBF-FBI Tullinge, Herrallsvenskan Norra

Nykomlingarna Älvsjö har startat riktigt piggt med tre vinster av fem möjliga, vilket placerar laget på en sjätte plats. Tullinge har inte imponerat lika mycket som Älvsjö, mest för att förväntningarna på laget är högre som etablerat topplag. Tullinge har bara spelat in åtta poäng och ligger därmed både en poäng och en placering bakom Älvsjö i tabellen. En intressant duell här blir den mellan Älvsjös två poängspelare Sebastian Gafvelin och Simon Lundin som nästan gjort dubbelt så många poäng som Tullinges två bästa poängspelare Nisse Thomasson och Niclas Johansson. Båda lagen har gjort lika många mål så det kommer bli en duell mellan Älvsjös spets och Tullinges bredd där bredden känns lite tyngre än spetsen.      

16.00 Warberg-Karlstad, Herrallsvenskan Södra

Både Warberg och Karlstad hade tagit full pott inför förra omgången men båda åkte på däng. Karlstad mot serieledarna Fagerhult som tagit fem raka trepoängare och Warberg något överraskande mot Höllviken. Så här kommer vi få se två topplag mötas med något sargat självförtroende men det är mycket som ligger i potten. Vinnaren här kommer ta upp jakten på Fagerhult som bara ligger tre poäng framför så det kommer vara oerhört viktigt för både Karlstad och Warberg att vinna här om de har ambitionen att vinna serien. Så räkna med en riktigt tuff och tight match med två lag som smäller på för fullt. Som en extra liten krydda går att nämna att Warberg leder inbördes möten med 13-12. 

16.00 Finspång IBK-Vetlanda IBF, Herr1an Södra Götaland

Här hittar vi något så ovanligt som två nykomlingar som  ligger på övre halvan efter fem spelade omgångar. Vetlanda har bara tappat tre poäng och Finspång har tappat fem. Så förutom tre poäng ligger även titeln seriens bästa nykomling i potten. Vetlanda har spetsat till truppen inför debuten i Herr1an där man bland annat värvat in William Park som gjorde succé i Allsvenskan med Lagan för ett par säsonger sedan och poängkungen från Vimmerby, Jonatan Green, som halva innebandy-Sverige försökt att värva. Men han valde att tacka nej till spel i Mullsjö och SSL för att spela i ettan med Vetlanda istället. Så det är två spelare som Finspång måste få stopp på om det ska bli några poäng här. 

  

18.00 FBC Katrineholm-Västerås IBS, Damallsvenskan Västra

Inför säsongen snackades om att dessa båda lag skulle slåss om seriesegern och mycket riktigt så leder Västerås serien men för Katrineholm har det gått desto knackigare och de har bara lyckats spela in sex poäng på fem matcher så här långt. En poängskörd som Västerås mer än dubblar med sina 13 poäng. Men glädjande för Katrineholm så har man fått tillbaka Sara Anteryd i spel igen efter att hon missat de tre första matcherna. Med henne i laget så blir det något helt annat för Västerås att möta. Men all press ligger på Katrineholm för vill de hänga med uppe i toppen och slåss om en kvalplats så måste vinna dagens match annars blir det en väldigt lång uppförsbacke.    

18.00 IBF Falun-Växjö IBK, SSL Herr

Varför inte avsluta söndagskvällen med ett möte mellan Sveriges två bästa lag för tillfället på herrsidan. Falun är svenska mästare och ligger tvåa i tabellen, två poäng före Växjö som bara tappat en enda poäng så här långt. Det har snackats länge om vilket lag som ska kunna utmana giganterna Falun och Storvreta, det har pratats om Kalmarsund, Mullsjö och just Växjö. Nu är det upp till bevis för smålänningarna om det är dom som är det första laget sedan säsongen 2009/10 som kan snuva giganterna från ytterligare ett SM-guld. Första indikationen på om de har vad som krävs för det kommer vi få ikväll. Nyckeln till vinst blir ju som vanligt att få stopp på målkungen Alexander Galante Carlström. 


Andreas Rehn åker på två utvisningar på 30 sekunder

Djurgårdens målvakt hade en tung minut i matchen mot Falun Utveckling

 

Den här artikeln handlar om: