Skälby vann mot FBC Nyköping

Skälby utklassade Nyköping på hemmaplan

Skälby dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Nyköping i division 1 Mellersta herr med hela 12-2 (3-1, 3-1, 6-0).

– En kontrollerad match från vår sida. Vi tar tag i taktpinnen från start och spelar en bra innebandy matchen igenom. En gedigen laginsats som ger oss segern idag, kommenterade Skälbys tränare Niklas Österberg.

Nyköpings tränare Tobias Löfvenius tyckte så här om matchen:

– Idag möter vi ett lag som för dagen var bättre än oss. Efter ungefär halva matchen är vi med men får en liten olycklig period där de gör några snabba mål. Vi försöker skaka liv i matchen men får tyvärr ingen utdelning. I tredje perioden så tappar vi tyvärr allt och siffrorna rinner iväg. Grattis Skälby till tre välförtjänta poäng.

Det var hemmaseger nummer fyra i rad för Skälby.

Skälby tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.44 genom Daniel Johannesson innan Nyköping kvitterade.

Innan perioden var över hade Skälby tagit ledningen med 3-1. Skälby var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 6-2.

Skälby fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 12-2. Målen i sista perioden gjordes av Isac Berglund, Anton Dahlström, Mattias Sohlberg, Jonatan Strömberg, Lukas Olsson och Jonathan Berglund.

Noterbart är att Skälbys Jonathan Berglund gjorde fyra mål, Daniel Johannesson stod för ett mål och två assists, Mattias Sohlberg gjorde ett mål och totalt tre poäng och Isac Berglund gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Skälby har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Nyköping har två vinster och tre förluster.

Det här betyder att Skälby leder serien, och Nyköping är på sjätte plats.

Skälby tar sig an Ledberg i nästa match borta lördag 29 oktober 15.00. Nyköping möter samma dag 14.00 Åby borta.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Skälby vann klart borta mot Sirius Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby