Lund Elit vann mot Lindås Rasta

Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Lund Elit

Matchen mellan Lund Elit och Lindås Rasta i Lerbäckshallen slutade 7-5 (2-2, 3-1, 2-2). Ett skönt trendbrott för Lund Elit. Laget hade före lördagens hemmamatch fem förluster i rad i Allsvenskan södra herr.

– Vi gör en bra match i 50 minuter där vi håller oss till matchplanen och får utdelning på några av alla bra chanser. Vi släpper igenom extremt lite skott och det gynnar oss då tempot blir lägre för motståndarna. Första femman går 6-0 idag vilket vi behöver om vi ska vinna sådana här matcher, tyckte Lund Elits tränare Rickard Träff, efter matchen.

Lindås Rastas tränare Daniel Calebsson om matchen:

– Vi gör en oförklarligt svag insats idag. Det saknas både skalle och handleder så vi får hoppas att det åtminstone kan bli en väckarklocka för gruppen.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

I andra perioden var det Lund Elit som var starkast. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Lund Elit ökade ledningen till 6-3, på nytt genom Tevin Lindqvist efter 4.51 i tredje perioden.

Lindås Rasta reducerade dock till både 6-4 och 6-5 genom Marcus Kennemyr och Gustav Andersson, det sista med 01.17 kvar att spela.

Lund Elit kunde dock avgöra till 7-5 med åtta sekunder kvar av matchen genom Hugo Norlund.

Tevin Lindqvist gjorde två mål för Lund Elit och totalt fyra poäng och Hugo Norlund gjorde tre mål.

Lund Elit har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Lindås Rasta har två vinster, en oavgjord och två förluster.

Lund Elit ligger på elfte plats i tabellen efter matchen, medan Lindås Rasta är på nionde plats.

I nästa omgång har Lund Elit Partille borta i Partillebohallen, lördag 12 november 15.30. Lindås Rasta spelar hemma mot Warberg onsdag 26 oktober 19.00.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall