Foto: Per Wiklund
Innebandyfesten

Klart: Här spelas Innebandyfesten USM 2023

ANNONS

Nästa upplaga av Innebandyfesten USM arrangeras i Falun: ”Vi vill att det ska vara festligt, folkligt och fullsatt”

Den 31 mars till 2 april så arrangeras USM för 16-åringar, detta i Falun. Guide Arena och Lugnet blir spelplatserna när landets 32 bästa lag (16 flick- och pojklag) i åldersklassen gör upp. Det är första gången någonsin som Falun står som värd för Innebandyfesten.

– Vi vill att det ska vara festligt, folkligt och fullsatt. Vi vill kunna visa upp den unika miljön som vi har här, både för de som inte brukar gå på innebandy och även ge en annan typ av upplevelse för de som brukar gå, säger Daniel Lindkvist, klubbchef i IBF Falun och fortsätter om evenemangets betydelse:

– Innebandy är en del av stadens stora angelägenheter. IBF Falun är för många det stora laget i stan. Det är ett sätt att stärka oss själva som stad och Innebandyfesten. Vi har med vår egenägda arena en av landets bästa möjligheter att arrangera den här typen av evenemanget.

Lindkvist säger också att man kommer "lägga mycket krut” på att det ska bli en fantastisk och professionell inramning. 

– Vi kommer att lägga mycket krut på att det här ska vara en fantastisk och professionell inramning. Vi har en otroligt hög ribba för vad vi vill göra och känner stolthet kring att skapa den stämning som vi vill göra. Den ska vara minst SSL-mässigt och där vet vi att vi idag är världsledande. Så vi hoppas Falun och innebandysverige sluter upp och gör det till en folkfest. 

Karlstad Ungdom är regerande mästare på flicksidan och Pixbo Wallenstam på pojksidan. 


Andreas Rehn åker på två utvisningar på 30 sekunder

Djurgårdens målvakt hade en tung minut i matchen mot Falun Utveckling

 

Den här artikeln handlar om: