RIG Umeå IBF vann mot AIK
Montage
Matchrapport

RIG Umeå vann trots uppryckning av AIK

ANNONS

Matchen mellan RIG Umeå och AIK i Allsvenskan norra/östra dam slutade 9-5 (5-0, 0-1, 4-4). Hemmalaget RIG Umeå gjorde en riktigt stark första period och ledde med 5-0 och lyckades hålla undan till seger, trots att AIK lyfte sig.

– Andra matchen på två dagar. Den här gången mot ett RIG som vimlar av unga lovande spelare. Period ett hinner knappt börja innan har RIG gjorde 1-0. Tyvärr så var det RIG som styrde hela perioden som slutade med en 5-0-ledning för RIG. Period två blev bättre, där vi lyfte spelet en del, men hade svårt att sätta dit bollen, trots det så vann vi mittenperioden med 1-0. Period tre blev åter en bättre del av matchen för oss, där vi skapar en hel del målchanser. När vi gjorde 7-5 16 minuten i tredje hade vi häng, men tyvärr så gjorde RIG tre mål i tom kasse. Summeringen av matchen är att vi möte ett bättre lag idag, som kontrade sönder oss totalt. Vi tackar RIG och domarna för en bra match, tyckte AIK:s tränare Torbjörn Aanerud, efter matchen.

RIG Umeås tränare Torbjörn Sjögren tyckte så här om matchen:

– Vi startade matchen i ett högt tempo och gör en riktigt bra första period. Vi var först på de flesta bollarna och leder rättvist med 5-0 efter första perioden. I andra period kommer AIK ut starkare och reducerar rättvist till 1-5. Sista perioden blir sönderryckt av ett flertal utvisningar. AIK utnyttjar några av dessa och skapar nerv i matchen. Vi kan dock freda vårt mål och göra mål i tom kasse på slutet. Vi gör en riktigt bra laginsats och vinner rättvist.

RIG Umeå spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom två mål av Livia Svartvadet, två mål av Moa Kareståhl och ett mål av Meja Josbrant. Efter 9.09 i andra perioden nätade Jessica Lidberg, på pass av Thea Arvidsson och reducerade åt AIK. Tredje perioden slutade 4-4 och RIG Umeå vann matchen med 9-5.

Noterbart är att RIG Umeås Ella Zetterstedt hade fyra assists och Moa Kareståhl gjorde tre mål.

RIG Umeå har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan AIK har tre vinster, en oavgjord och en förlust.

Efter fem matcher har RIG Umeå nu nio poäng och AIK har tio poäng.

Söndag 23 oktober spelar RIG Umeå borta mot Sundsvalls IBF 16.00 och AIK mot Storvreta hemma 17.00 i Solnahallen.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå

Den här artikeln handlar om: