Halmstads IBK spelade lika mot Gränna

Äntligen poäng för Halmstad mot Gränna

Det blev fyra förluster i rad för Halmstad i division 1 södra Götaland herr. Men hemma mot Gränna kom det efterlängtade trendbrottet, även om det inte blev seger. Matchen i Halmstad Arena slutade 7-7 (2-1, 1-4, 4-2, 0-0).

– Fortfarande ingen topprestation för oss även om vi gör lite fler mål. En dålig andraperiod förstör dagen. Jag tycker ändå det är starkt av oss att ta oss tillbaka in i matchen och nå oavgjort trots spel med en man mindre sista minuten, tyckte Halmstads tränare Johan Stål, efter matchen.

Grännas tränare Lucas Kaindl om matchen:

– En fysisk tillställning där domarna tillät båda lagen spela tufft. I mitt tycke borde vi ha straffat Halmstad bättre och stängt matchen i andra perioden. I sista är det full kamp efter två tidiga Halmstad mål, där vi återigen borde stängt matchen med vårt 6-7-mål i slutet.

Halmstad startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Daniel Nilsson och David Göras innan Gränna svarade och gjorde 2-1 genom Gabriel Kaindl. I andra perioden var det i stället Gränna som hade övertaget. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 3-5.

Halmstad hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter tre perioder var 7-7.

Fjärde perioden blev mållös.

Grännas Emil Skog hade fyra assists och Alfred Bernhardsson gjorde två mål och totalt tre poäng. Halmstads Johan Stål gjorde två mål och totalt tre poäng och Adam Andersson stod för tre poäng, varav ett mål.

Halmstad har en oavgjord och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Gränna har en vinst, en oavgjord och tre förluster.

Båda lagen har haft en tuff start på serien. Halmstad har bara ett poäng och Gränna har tre poäng efter fem spelade matcher.

Halmstad tar sig an Kalmarsund i nästa match borta söndag 23 oktober 13.00. Gränna möter Olofström hemma lördag 22 oktober 16.30.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Gränna kvitterade sent – avgjorde i förlängningen Emil Skog het när Gränna besegrade Karlskrona Gränna vann hemma mot Genarp Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Gränna