FBC Kalmarsund förlorade mot IBF Falun
Montage
Matchrapport

Seger för Falun på bortaplan mot Kalmarsund

ANNONS

Falun vann mötet med Kalmarsund borta med 8-5 (3-1, 3-1, 2-3) på lördagen i Superligan SSL herr.

– Vi kommer ut väldigt starkt, men lyckas inte trycka dit bollarna. Sedan har vi fem bedrövligt dåliga minuter i första perioden där Falun gör tre mål. Detta följs av tio dåliga minuter i andra där Falun vinner så gott som varje duell och de andra tio är vi väldigt ineffektiva. I sista har vi för många mål att hämta upp, men vi forcerar och ger det chansen utan att vara riktigt nära till slut. Höga toppar stundtals, men summan vi tar med oss är att så låga dalar duger sannerligen inte mot ett lag med så många bra målskyttar, kommenterade Kalmarsunds tränare Viktor Gustavsson.

Faluns tränare Thomas Holmgren tyckte så här om matchen:

– En väl genomförd bortamatch, vi ligger bra i försvaret matchen igenom. Vi spelar med en bra tyngd i anfallszon där vi är starka på boll och släpper få kontringar emot oss. Domarna gör en fin match förutom sista perioden där de försöker jämna till matchen.

Segern var Faluns femte på de senaste sex matcherna.

I första perioden var det Falun som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

Falun var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 2-6.

31 sekunder in i tredje perioden reducerade Kalmarsund på nytt genom Simon Nilsson på pass av Kim Nilsson.

Efter 3.15 kom 4-6 genom ett snöpligt självmål.

7.46 in i perioden nätade Faluns Alexander Galante Carlström ännu en gång framspelad av Emil Lundmark och ökade ledningen för Falun.

Kalmarsund reducerade till 5-7 med 01.36 kvar att spela genom Kim Nilsson på pass av Kevin Björkström. Mer än så blev det dock inte för Kalmarsund.

Falun punkterade matchen med ett 5-8-mål med 21 sekunder kvar att spela åter igen genom Alexander Galante Carlström. Det fastställde slutresultatet till 5-8.

Faluns Alexander Galante Carlström stod för fyra poäng, varav tre mål.

Kalmarsund har fyra vinster och en förlust på de senaste fem matcherna.

Kalmarsund ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Falun är på andra plats.

I nästa omgång har Kalmarsund Mullsjö hemma i KIFAB Arena, lördag 22 oktober 15.00. Falun spelar hemma mot Växjö söndag 23 oktober 18.00.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: