18.30 Thorengruppen-Täby
Mathilda Ekenlinde och Amanda Delgado Johansson.
Foto: Tomas Brandt Wangel och Per Wiklund
Superligan

Nya skadebeskeden: "Insåg att jag behövde rehaba ordentligt"

ANNONS

Thorengruppen får klara sig utan sin nyckelduo en tid framöver.

Thorengruppen IBK har som väntat inlett starkt med två raka segrar, 14-4 mot Nacka IBK på bortaplan i premiären fälldes upp med en 6-2-seger hemma mot Falun. Ikväll möter man Täby, men kan kan komma att få klara sig utan flera viktiga spelare. 

Amanda Delgado Johansson utgick under första matchen mot Nacka. Forwarden, som fyller 27 år i november, kommer nu vara borta från planen ytterligare två veckor till – det skriver VK.

– Det är en muskelbristning i framsida lår, det är sånt som händer. Jag gjorde ett försök att träna förra veckan, men insåg att jag behövde rehaba ordentligt. Det är klart att jag vill spela matcher, men jag har fått höra att säsongen är lång så man får väl tänka så, säger hon till VK.

I matchen mot Falun fick ytterligare en stjärna kliva av, den här gången rörde det sig om backen Matilda Ekenlinde som trampade snett i samband med en kollision med lagkamraten Sofia Joelsson. För hennes del så rör sig skadefrånvaron om cirka en månad. 

– Först var jag inne på akuten och då trodde de att det var en fraktur, sen har specialisterna kommit fram till att det är en jätteliten fraktur, men de vill de vill klassa det som kraftig stukning. I den bästa av världar är jag tillbaka om fyra veckor. Det känns ändå positivt, jag trodde jag skulle bli borta längre. Jag hade ställt in mig på två månader, säger Ekenlinde till VK.

VK skriver också att Jonna Stenvalls och Oona Kauppis medverkan i matchen är osäker på grund av känningar, men tränare Daniel Jernberg tror att de kommer finnas med på planen ikväll. Även Nora Parkle är ett frågetecken då hon varit sjuk i veckan. 

Se alla dagens matcher på SportExpressen Play


Mira Markström öppnar säsongen med ett hattrick

 

Den här artikeln handlar om: