18.30 Thorengruppen-Täby
Foto: Tomas Brandt Wangel och Per Wiklund
Superligan

Heta mötet i SSL: "Tror och hoppas vi kan överraska"

ANNONS

Två hypade lag ställs mot varandra i kvällens SSL-omgång.

”Omgångens häftigaste match mellan Sveriges två bästa lag just nu”. Så löd Innebandymagazinets Christian Svenssons omdöme om mötet mellan Thorengruppen och Täby som spelas idag, när han tippade omgången

Det var längesedan Täby nämndes i sådana ordalag, men efter en stark silly season, fin försäsong och en minst sagt övertygande 9-0-seger i premiären mot Åkersberga så har stockholmarna blivit ett av seriens mest upphaussade lag. Man gick på en liten mina i omgång två när man förlorade mot Västerås Rönnby på bortaplan, men Svensson står fast vid sina ord. 

– Jag vet att Täby föll mot Rönnby i sudden senast men håller ändå stockholmarna som det bättre laget för tillfället. Jag såg Pixbo live i helgen och blev inte så imponerad över det ”Nya” laget och håller även Täby högre än Pixbo just nu. Så här kommer vi få ett kvitto på hur bra Täby verkligen är den här säsongen och jag tror att de kan ge svenska mästarna en rejäl match, skrev han sedan.

Lisa Carlsson, backklippa och lagkapten i Täby, tycker också att man har startat fint. Det som gör Täby starkare i år, enligt Carlsson, är att man har tre starka formationer där framförallt bredden blivit vassare. 

– Inledningen har sett bra ut, vi har fortsatt på den fina formen vi haft under försäsongen. Senaste omgången mot Rönnby tycker jag väl att vi kanske inte kom upp i vår bästa nivå men vi lyckas kvittera matchen och ta poäng vilket var starkt, säger hon till Innebandymagazinet.

Nu väntar det tuffaste testet hittills då man möter Thorengruppen på bortaplan. Förra säsongens matcher mot de svenska mästarna vill man nog glömma, då man förlorade båda med en målskillnad på 7-24. 

När Carlsson sedan får reagera på texten inledande påstående, om att det är en match mellan Sveriges bästa två lag just nu, så svarar hon följande:

– Thorengruppen är seriens bästa lag, svårt att säga var vi står efter två omgångar. Jag tror på oss och hoppas att vi kan överraska. 

I Thorengruppen finns också ett gäng spelare som Carlsson spelat med i A-landslaget. Av dem är det Maja Viström som är svårast att stoppa, enligt Carlsson. 

– Hon är komplett, snabb, teknisk och en riktig bollvinnare.


Mira Markström öppnar säsongen med ett hattrick

Den här artikeln handlar om: